Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Orken tröt i Umeå

04 JAN 2021 23:38
A3 Basket Umeå vs Uppsala Basket 83-64
  • Skapad: 04 JAN 2021 23:38

Förlusten hos A3 Basket Umeå var inte oväntad, men vår prestation var desto bättre utifrån förutsättningar. Över en månads speluppehåll, ett fåtal träningstillfällen, endast åtta spelare tillgängliga till slut och en lång tågresa var vad vi hade att förhålla oss till när bollen kastades upp. Hemmalaget kom till spel utan sin stora stjärna tyskan Ama Degbeon, men hade hela truppen tillgänglig i övrigt. Coach Jan Enjebo valde att utnyttja startfemman maximalt och spelade i princip också med åtta spelare, men med en större trupp i ryggen finns naturligtvis en annan trygghet i spelet.

Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, men i andra halvlek tröt orken. Hemmalaget kunde växla upp tempot och aggressiviteten i försvarsspelet. Nära hälften av A3:s poäng bärgades efter points from turnovers och fast break points. Samtidigt tappade vi precisionen i anfallsspelet. Från att i första halvlek ha skjutit 52 % på tvåorna fick vi bara i 33 % på lika många försök i andra halvlek. En starkt bidragande orsak var naturligtvis också att Zenta Meļņika så tidigt hamnade i foulnöd och till slut fick lämna planen. Det här var första gången i vårt röda linne som Zenta blivit utfoulad. Normalt har Zenta under säsongen avlossat tvåpoängsbössan var fjärde minut (60 försök på 240 minuter) med 65%-ig precision, nu blev det inte ett enda försök på 20 minuter.

Ändå, utifrån förutsättningarna, en helt okej insats. Vi vann kampen om returerna. Klaudia Lukačovičová gjorde säsongens bästa match för oss. Tvåsiffrigt av Kristina King och Ellinor Holmberg. Zenta Meļņika och alla andra tjejerna i laget kan så mycket bättre. Med energisprutan Amanda Tivenius och stabila Tina Stenerud Moen med i laget hade vi gjort en annan match. Det tar vi med oss till Upplandsderbyt på lördag mot Alvik Basket. 

Matchen slutade 83-64 efter periodsiffrorna 15-18, 19-14, 27-19, 22-13.

Poänggörare Uppsala Basket: Klaudia Lukačovičová 19, Kristina King 15, Ellinor Holmberg 11, Crystel Bittar 7, Milen Hagos 5, Lisa Bolander 4 Jonna Raflund 2 och Zenta Meļņika 1.

Poänggörare A3 Basket Umeå: Emma Stach 22, Janee Thompson 18, Gintarė Mažionytė 15, Cajsa Uhrström 12, Miriam Forasté 10, Isabelle Edholm 4 och Linnea Rosendal 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info