Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marianne Maja Stenerud

Övertygande insats på öjn

09 OKT 2020 21:55
Visby Ladies vs Uppsala Basket 50-85
  • Uppdaterad: 09 OKT 2020 21:55

Vad ska vi säga? Vi vill inte ta till överord, men seger med 35 poäng på bortaplan är onekligen övertygande. Vi är på spåret igen, som i gamla goda dagar. Frågan är hur långt det här kan räcka. Visserligen serieledning för närvarande, men det är för tidigt att dra några slutsatser än om hur säsongen kan sluta.

I kväll ägde vi inte bara färgen, golvet utan hela Visby. En kväll på Gotland som vi kommer att skriva in på plussidan i historieboken. Inledningen var makalös med helplanspress, som gjorde att hemmalaget inte kom någonstans. Bara ett spelmål för hemmalaget i 1Q. Bara 4 poäng av Visby i 2Q. Det säger det mesta av matchens inledning. Även om vi blev bekväma med en ointaglig ledning så var segern kassaskåpssäker. Högre energi, högre intensitet, bättre skytte och bättre returtagning är den enkla förklaringen.

Klaudia Lukačovičová vilade efter en lättare skada. Alla andra nio spelare skrev in sig i målprotokollet med bra fördelad speltid. Helt enkelt en gedigen laginsats, som lovar så mycket mer inför fortsättningen.

  • Vi gjorde jobbet helt enkelt säger coach Mady Mahdy efter matchen och det finns väl inte så mycket mer att tillägga.

En stor eloge till Visby för en riktigt bra webbsändning. Tyvärr så kraschade livestatsen en bit in i 4Q, men med förbehåll för eventuella felaktigheter i matchprotokollet så slutade matchen 50-85 efter periodsiffrorna 14-20, 4-20, 12-27 och 20-18.

Poäng Uppsala Basket: Tina Stenerud Moen 19, Kristina Puthoff King 15, Amanda Tivenius 11, Ellinor Holmberg 10, Crystel Bittar och Lisa Bolander 9 var, Zenta Meļņika 6 samt Quy Nguyen och Jonna Raflund 3 var.

Poäng Visby Ladies: Jessica Kelliher 20, Mika Vågström 9, Jayde Christopher 8, Johanna Persson 6, Amanda Okodugha 3 samt Caroline Danielsson och Annie Kjellberg 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info