Hoppa till sidans innehåll

På spåret

18 FEB 2021 20:07
Uppsala Basket vs Helsingborg BBK fredag 19:e februari kl. 19:00, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 18 FEB 2021 20:07

Då är vi på spåret igen, vinnarspåret och där hade vi tänkt oss en fortsättning när det äntligen är dags att syna säsongens nykomling i Svenska Basketligan, Helsingborg BBK, på fredag 19:e februari i Upplands Bilforum USIF Arena. Uppkast vanlig kvällstid kl. 19:00. Om du som många andra följer TV-programmet På Spåret får du välja att se programmet vai en repris eller SVT Play, för vår match vill du inte missa. Webbsändningen startar kl. 18:55 och den hittar du här.

Målet för Helsingborg BBK har varit Svenska Basketligan och dit har man nått. Nu är målet snarare att etablera sig i ligan, individuell spelarutveckling och att utvecklas som lag än att nå slutspel redan premiärsäsongen. Laget spelar alltså vidare i ligan med i huvudsak den trupp som var med och tog upp laget i ligan. Förstärkningar med ligaerfarenhet har kommit med pointguarden Patricia Elias från Norrköping Dolphins, men fostrad i Södertälje BBK och guarden Vendella Genell från IK Eos. Den mest meriterade nya spelaren är grekiska centern Vasilika Louka. Den mest märkbara förändringen i truppen är coachen Ville Tuominen, som är bosatt utanför Helsingborg och har tränat danska damlandslaget och lag i finska herrligan (Korisliiga). Yohanna Araya, som spelade med oss säsongen 2010/11, har klivit av planen och assisterar nu Tuominen.

Under senhösten förstärktes laget med två etablerade spelare. Finska landslagsspelaren Sara Rokkannen, som fick lämna spanska Bembibre tidigt under säsongen samt Elin Gustavsson, som hade kontrakt med belgiska Spirou, vilka ju senare avstod spel under säsongen. Elin hann aldrig spela någon match med Helsinborg innan ett kontrakt dök upp i franska förstaligan (Saint-Amand Hainaut). Rokkanen spelade tre matcher med poängbästa 23 poäng hos Mark Basket innan hon engagerades av Andraitx från Mallorca i spanska andraligan. Helsingborg annonserade för fyra veckor sedan att amerikanska forwarden Nicole Lanette Martin kontrakterats, men något har strulat i pappershanteringen och i skrivande stund är hon inte spelklar.

Coach Tuominen sade till damligaföreningen innan säsongen att

  • ”Vi kommer spela med hög intensitet och hög energi. Vi är mindre, yngre och mer oerfarna än något annat lag så vår chans är att spela med mer energi och intensitet än motståndarna.”

Det har hittills räckt till en seger på 14 spelade matcher. Segern bärgades mot Mark Basket i GA-hallen. Dessutom slutade matchen mot Norrköping med en w.o. förlust. Helsinborgs senaste match mot samma Wetterbygden Sparks, som vi besegrade i onsdags, slutade i en förlust med 54-77. Det mesta talar alltså för att Uppsala fortsätter på vinnarspåret, men matchen ska spelas och det räcker inte med att bara ställa ut skorna. När vi pratade med coach Mady Mahdy efter matchen mot Sparks var han naturligtvis glad och lättad efter seger, men sade samtidigt att

  • ”Det finns saker att skruva på. Vi måste upp igen i returtagningen under vår egen korg och vi måste ta bättre beslut när vi tar skottförsöken.”

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking Logotyp Svart RGB.png

    

  

 

 

Postadress:
Föreningen Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info