Hoppa till sidans innehåll

På vinnarspåret

17 FEB 2021 22:18
Uppsala Basket vs Wetterbygden Sparks 72-69
  • Uppdaterad: 17 FEB 2021 22:18

Vi måste erkänna att känslan efter dagens måstematch kring slutspelsstrecket blev ett WOW. En lättnad av det laget UPPSALA BASKET presterade i kväll, att vi återtog slutspelsplatsen, att vi stärkte våra aktier att behålla slutspelsplatsen och framför allt att vi kunde bryta förlustraden.

Intensiteten, kampandan och viljan att vinna var det som gällde. Vad vi kunde se var gästerna från Wetterbygden Sparks lika välmotiverade och det blev outlidligt spännande i slutskedet av matchen när ledningen växlade med bara någon poäng fram och tillbaka, men när det kom till kritan var det vi som var kyligare, hade mest fokus på uppgiften och ville mest.

Båda lagen spelade vårdat och antalet turnovers hölls på en anständig nivå trots intensiteten och tempot i matchen. Med intensiteten och aggressiviteten i försvarsspelet drog också båda lagen många fouls, som fördelade sig relativt jämnt mellan lagen. Ingen skugga faller på domarna. För ovanligheternas skull fick vi besöka välgörenhetslinjen flest gånger i den här matchen med bra resultat dessutom. Vi har aldrig tidigare under säsongen fått 30 straffkastförsök. Gästerna från Huskvarna hade fler bollinnehav, sköt fler försök från golvet och var överlägsna i transitionspelet. Det kan vi leva med efter segern, men det som bekymrar oss är att vi förlorade returkampen.

Som vi inledningsvis konstaterade var det en lagseger och insatsen av de spelare som stod ut i defence syns inte på samma sätt i statistiken och andra spelare får kliva fram. Planens bästa spelare i kväll var Zenta Meļņika med 19 poäng, 14 returer och 2 blockar som gav 29 effektivitetspoäng. Näst bäst på plan i kväll var Tina Stenerud Moen, med moderklubben Baerum Basket (se nedan), efter bra skytte. Tvåsiffrigt också av Crystel Bittar och Amanda Tivenius. En av våra starkaste skyttar Ellinor Holmberg missade inledningsvis, men tog ett bra beslut efter det och fördelade i stället bollen till för dagen mer lyckade skyttar. 10 assists och högsta +/- för Ellinor imponerar.

När vi pratade med Ike Person efter matchen konstaterade han att

  • ”Det här behövde tjejerna och analyserade vidare att vinsten kom från ett övertygande försvarsjobb.”

Matchen slutade 72-69 efter periodsiffrorna 19-13, 24-24, 16-15 och 13-17.

Poänggörare Uppsala Basket: Zenta Meļņika 19, Tina Stenerud Moen 16, Crystel Bittar och Amanda Tivenius 15 var samt Milen Hagos 7.
Poänggörare Wetterbygden Sparks: Ashanti Coleman 19, Maura Fitzpatrick 15, Elizabeth MacDonald och Evelyn Ovner 9 var, Divora Alem 6, Ebba Sjökvist 5 samt Emma Johansson, Veronika Mirkovic och Tilda Sjökvist 2 var.

Trivia

Apropå bra skytte måste vi idag också konstatera att det blev en stor dag för Baerum i dag. En annan skytt än Tina, Sturla Holm Laegreid, som tävlar för Baerum Skiklub, vann skidskyttarnas blå band (distanstävlingen) i VM. Även här kan vi ta åt oss lite av äran eftersom Holm har en svensk pappa.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info