Hoppa till sidans innehåll

Preliminärt spelprogram 2021/2022

07 JUN 2021 14:10
  • Skapad: 07 JUN 2021 14:10

Mycket är ännu oklart vad gäller nästa säsong, men så här är läget nu.

Nästa säsong spelas svenska basketligan av 14 lag. Nykomlingar är Borås Basket och Östersund Basket. Premiär för Borås i högsta ligan, medan Östersund provat på tidigare. Ligan spelas i en enkelserie, där alla lagen möts hemma och borta.

Det finns nu ett preliminärt spelprogram för grundseriens 26 matcher. Det innebär att vi har premiär borta hos Östersund Basket lördag 25:e september. Hemmapremiär lördag därefter (2/10) mot Visby Ladies. Grundserien vänder 27:e december då vi har Östersund hemma. Sista grundseriematchen för alla lag spelas preliminärt lördag 20:e mars, då vi möter Helsingborg hemma.

Det blir två landslagsfönster för EM-kvalmatcher andra veckan i oktober, respektive februari. Det gör att det i anslutning till landslagsfönstren samt näst sista grundserieomgången blir tre onsdagsmatcher annars planeras alla matcher förutom 3:e dag jul (måndag) spelas lördagar.

Det enda vi med säkerhet vet, är att flera matcher kommer att flyttas från det nu preliminära programmet.

Vi hoppas att pandemin avtagit så pass att vi nått nivå 2 till det är dags för seriespelet och lättnader i begränsningarna av antal deltagare kan införas. Detta skulle innebära att vi kan ta emot 300 sittande åskådare. Vad som gäller idag och fortsatt till dess att nästa regel kan införas är 50 sittande åskådare inomhus. Säsongskort till hemmamatcherna finns nu till försäljning. Anvisningar hittar du här.

Vi räknar med att alla matcher kommer att sändas på webben och/eller TV.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info