Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL CARLSTEDT

Smolk i glädjebägaren

24 FEB 2021 22:49
Högsbo Lions vs Uppsala Basket 83-61
  • Uppdaterad: 24 FEB 2021 22:49

Vi lyckades inte fullt ut i kväll – eller rent ut sagt vi lyckades inte alls. Vi hade bollen vid fler tillfällen, men var inte tillräckligt effektiva i bollinnehaven. Hemmalaget var desto effektivare och mycket bättre på att läsa spelet utan boll. Vårda bollen har ju varit ett av våra mantra den här säsongen. Där lyckades vi mindre bra i kväll. Vi gjorde 24 turnovers, varav 15 var rena stels av Högsbo, d.v.s. man läste våra passningar och tog över bollen. Det resulterade i 23 poäng. Nu förlorade vi med 22 poäng och utan de sämre beslut vi tog i 24 av våra 94 bollinnehav hade vi sett en annan utgång av matchen. Nu ska vi också komma ihåg att det här var vår sjätte match på bara 15 dagar. Det är klart att det matchschemat suger. Å andra sidan är det bra inför slutspelet att ha matchtempo i laget, kropparna och knopparna.

Vi har ändå en hel del goda insatser att ta med oss inför fortsättningen. För första gången mot ett toppmotstånd höll vi i tredje perioden, som tidigare varit något av vår akilleshäl. Vi åkte ner till Göteborg med bara nio spelare, varav startfemman naturligtvis fick tunga minuter. Zenta Meļņika var inte bara vår bästa spelare utan bäst av alla på plan med en dubbel-dubbel med 19 poäng, 10 returer, 3 assists och 2 steals som gav 27 effektivitetspoäng. Tina Stenerud Moen och Amanda Tivenius alltid nyttiga med sitt slit och sin energi, nu tvåsiffriga. Ellinor Holmberg hade en mindre lyckad dag på shooting-range, men styrde om spelet till att leverera för andra spelare, som i matchen mot Wetterbygden Sparks. Slutligen då en av våra renodlade försvarspelare, med en energi som ett batteri gett namn år, Quy Nguyen. Hennes roll är ju inte i första hand att vara ett av våra offensiva hot. I kväll satte hon två treor – totalt poängbästa under säsongen. Dessutom vår enda spelare på plus i +/- statistiken. Utöver det hennes bästa resultat på tre år i damligan, sedan hon i januari 2018 i Mark Baskets linne satte 12 poäng mot Alvik.

Det här var inte en av våra viktigare matcher i det som är kvar av grundserien, men vi vill ju alltid vinna våra matcher eller som coach Mady Mahdy uttryckte det efter matchen

  • ”Högsbo är ett bra lag, det här var en bra erfarenhet.”

Matchen slutade 83-61 efter periodsiffrorna 15-19, 27-14, 18-18 och 23-10

Poänggörare Uppsala Basket: Zenta Meļņika 19, Tina Stenerud Moen 14, Amanda Tivenius 12, Quy Nguyen 6, Ellinor Holmberg 5, Crystel Bittar 3 och Jonna Raflund 2.

Poänggörare Högsbo Lions: Ceejay Nofuente 20, Kourtni Perry 16, Alexis Hyder 13, Louise Noaksson 11, Ida Fredrikson 8, Sofie Lundberg 6 samt Hanna Halilovic, Elin Johansson och Ida Moberg var 3.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info