Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL CARLSTEDT

Storförlust i norr

27 JAN 2021 22:43
Luleå Basket vs Uppsala Basket 83-42
  • Skapad: 27 JAN 2021 22:43

Förlust med 41 och inte ens 50 gjorda poäng ser ju ut som utklassning, utskåpning och allt vad du vill med klass och ut. Det är klart inget resultat vi är nöjda med. Vad vi är nöjda med är att genomklappning kom nu och att vi fått en välbehövlig läxa och erfarenhet att ta med oss. Inget ska däremot ta äran av hemmalagets insats. Coach Robin Sandberg spelade hela laget, alla tolv spelarna i laget fick känna på bollen och golvet, även om några av de mer oerfarna spelarna i hemmalaget inte kom med i matchen förrän segern redan var solklar, vilket gjorde att vi kunde spela hem sista perioden.

För oss kan vi prata om ring ut och ring rost. Det syntes tydligt att vi saknade matchform, matchvana, matchtempo och vana vid pressade matchsituationer. Inte en match under december och nu över två veckor utan match i januari samt många inställda träningar och träningar med få spelare har naturligtvis satt sina outplånliga spår. Vi ser dock ljuset i tunneln när nu våra sjuka spelare snart är tillbaka i träning igen och vi får värdematcher om slutspelsplatserna.

Ska vi ta en kort titt på statistiken så ser vi ju svart på vitt att 30% på tvåorna och 10% på treorna inte räcker till, allra helst inte som vi fick till godkänt antal försök. Domarna skickade oss till välgörenhetslinjen endast en gång och de två försöken tog Jonna Raflund väl hand om. Försvarsmässigt en helt godkänd prestation. Luleå gör normalt 87,5 poäng i snitt på sina hemmamatcher. 

Bäst i Uppsala, enligt statistiken var Amanda Tivenius, som nu närmar sig höstformen efter hjärnskadan hos Alvik Basket. med 9 effektivitetspoäng. Hon var den enda i vårt lag med tvåsiffrigt i form av 10 returer.

Matchen slutade 83-42 efter periodsiffrorna 28-9, 17-10, 32-11 och 6-12

Poänggörare Uppsala Basket: Crystel Bittar och Ellinor Holmberg 8 var, Milen Hagos och Amanda Tivenius 6 var, Zenta Meļņika, Tina Stenerud Moen och Quy Nguyen 4 var samt Jonna Raflund 2.

Poänggörare Luleå Basket: Margret Taylor Lucas 20, Ellen Nyström 15, Josefin Vesterberg 13, Freja Werth 10, Allis Nyström 7, Chioma Nnamaka 6, Matilda Ekh och Matilda Åhlberg 5 var samt Felicia Camara-Pontura 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info