Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Weidinger / Harres Photography

Strul på vägen slutade med vinst vid Sundets pärla

07 MAR 2021 00:13
Helsingborg BBK vs Uppsala Basket 61-71
  • Uppdaterad: 07 MAR 2021 00:13

Vi måste börja med ett tack till hemmalaget för tålamodet med vår strulande nerresa till Helsingborg, när vi p.g.a. en olycka utanför Linköping blev försenade till matchen. Inte den bästa uppladdningen inför en match, men vi kan tänka oss att det inte var så roligt för hemmalaget, sekretariatet och domarna heller att bara gå och vänta.

Det blev alltså en nattmangling, då matchen inte startade förrän kl.21:00. Nu blev det inte en mangling som i politiken eller fackföreningsvärlden, men en kamp blev det. Det märktes att hemmalaget verkligen kämpade för att få en till seger. Eftersom de inte lyckades i kväll, får vi som vi skrev inför matchen hoppas att all energi finns kvar till Skånederbyt i säsongens sista match för Helsingborg. Det blev till att jobba hela matchen för oss för att ta hem den här segern. En seger, som tillsammans med andra resultat i dag, innebär att vi nu tagit den åtråvärda sjätteplatsen i tabellen, när det återstår två matcher att spela. 

Det blev mycket en kamp i färgen mellan lagens starka spelare, hemmalagets Vasiliki Louka och vår Zenta Meļņika, som båda utsågs till lagens MVP. Zenta vann den matchen med 28-13 i effektivitetspoäng. Ytterligare en faktor till segern var att vi sköt mycket bättre än vad hemmalaget klarade av på sina egna hemmakorgar, vilket till stor del kan förklaras av att vårt försvar gjorde det svårt för skånskorna att hitta korgen.

Det var inte bara tågtrafiken som strulade i kväll. Livestatsen rasade ihop under andra halvlek och vi hade bara resultattavlan i hallen att förlita oss på.

Matchen slutade 61-71 efter periodsiffrorna 11-17, 13-22, 19-14 och 18-18 med förbehåll för eventuella senare uppdateringar. Livestatsen uppdateras fortfarande i skrivande stund.

Poänggörare Uppsala Basket: Zenta Meļņika 24, Crystel Bittar 13, Ellinor Holmberg och Amanda Tivenius 9 var, Tina Stenerud Moen 6, Milen Hagos 4 samt Lisa Bolander, Quy Nguyen och Jonna Raflund 2 var.

Poänggörare Helsingborg BBK: Vasiliki Louka 24, Nicole Martin 13, Isabelle Finke-Andersson 8, Madeleine Hulth Olsson 7, Patricia Elias 6 och Mathilda Ågren 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info