Hoppa till sidans innehåll

Till västkusten

23 FEB 2021 20:13
Högsbo Lions vs Uppsala Basket onsdag 24:e februari kl.19:00, Gothia Arena
  • Skapad: 23 FEB 2021 20:13

Det är bara två veckor sedan vi spelade mot Högsbo Lions i vår hemmaborg i säsongens första möte lagen emellan. Nu är det dags för returmöte i Gothia Arena onsdag 24:e februari med uppkast kl. 19:00.

Vårt förra möte slutade med seger till gästerna från Göteborg med 60-68 i en bra basketmatch, där vi ledde halvvägs efter snabbt, aggressivt spel som ställde bortalaget. Högsbo hade en hel del att diskutera och korrigera i halvtid och var kvar länge i omklädningsrummet. Ett tightare och aggressivare försvarsspel av lejoninnorna, som plockade bort vårt distansskytte, samtidigt som vi började fumla mer med bollen, gjorde att Högsbo kunde vända matchen i egen favör. Ändå ett fall framåt för oss där vi visade att vi kan spela jämnt mot topplagen t.o.m. vinna om vi slipper spela den tredje perioden.

Sedan sist har Högsbo spelat två matcher mot högklassigt motstånd. Hemma mot Luleå Basket och borta hos A3 Basket Umeå. Vinst i båda matcherna indikerar att Lions nu kommit upp i nivå efter en del problem med skador och sjukdom i laget. Tunga skalper. Startfemman har dragit stora lass och fyra av spelarna har haft 32+ minuter i båda mötena med norrlagen, där nordamerikanskorna, starka Alexis Hyder och snabba Cassandra Nofuente, imponerat. Tillsammans 91 av Högsbos 158 poäng.

Vi har varit ännu flitigare än Högsbo efter vårt förra möte och hunnit med fyra matcher. Efter en blekare insats mot A3 Basket Umeå har vi vänt på kuttingen och spelat hem tre raka vinster eller som coach Mady Mahdy uttryckte det

  • ”Vi har kommit in i ett vinnarflow”.

Så även om Högsbo imponerat på sistone åker vi, enligt coach Mady, till västkusten

  • ”Med en tro på det vi gör och ett stärkt självförtroende i vetskapen om att vi kan spela bra basket och vinna matcher.”

En tro som förhoppningsvis kan försätta berg. Vi kan spela avslappat nu utan press. Även om inget är skrivet i sten så förefaller slutspelsplatsen säker. Även om vi förlorar hos Högsbo lever i allra högsta grad möjligheterna att avancera i tabellen och då slippa Alvik Basket i kvartsfinalserien. Om vi i de kvarvarande matcherna i grundserien vinner mot de lag som i dagsläget ligger efter oss i tabellen samtidigt som Södertälje förlorar mot Alvik och Luleå så kommer vi före kringellaget i tabellen. Vi återkommer efter helgen med de förutsättningar som gäller inför avslutningen av grundserien.

Vi klär oss i vårt vita ställ till matchen hos Högsbo eftersom lejoninnorna också spelar hemma i röda linnen. Matchen ser du som vanligt på vår webbkanal hos SolidSport, som du hittar här.

GO WHITE!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info