Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Toppmöte

16 OKT 2020 16:29
Uppsala Basket vs Norrköping Dolphins, lördag 17:e oktober kl. 14:00, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 16 OKT 2020 16:29

Fortsätter segertåget eller blir det ett tillfälligt stopp när Norrköping Dolpins besöker Upplands Bilforum USIF Arena på lördag 17.e oktober med spelstart kl. 14:00? När det blåser stark medvind för vårt lag, som det gör nu, finns bara två alternativ – att reva seglen, driva med lugnt och stillsamt och ta det säkra före det osäkra, eller att hissa fulla segel, nyttja medvinden, slänga all försiktighet överbord och ta oss an matchen med fokus och högsta möjliga fart. Full fart är det som gäller för oss.

Det var inte allt för länge sedan vi mötte Norrköping Dolphins i två träningsmatcher nere i delfinlandet. Då blev det två förluster, med bara fyra poäng i sista matchen. Då saknade Norrköping amerikanskorna Erika Davenport och Chanelle Molina, medan vi spelade utan vare sig Kristina King, Klaudia Lukačovičová eller Zenta Meļņika.

Nu är serien igång och båda lagen har två grundseriematcher i benen. Norrköping förlorade premiären hos Högsbo Lions i matchens sista minuter, men visade sig från en helt annan sida i lördagens match mot Luleå Basket, som formligen kördes över från start – 33-13 i första perioden, som till slut blev 90-72. Hög intensitet, press över hela plan, alert returtagning som öppnade för snabba spelvändningar och vårdade avslut chockerade ett yrvaket Luleå. Resten av matchen blev jämnare, men det momentum hemmalaget skapade i inledningen stod sig matchen ut. Särskilt guardduon Molina och från Wetterbygden hemvändande Lovisa Hjern imponerade och var riktigt vassa.

Norrköping uppger att de kommer med full trupp och med fullt fokus på matchen. Enligt coach Kevin Taylor Lundgren är gameplan att spela snabbt, intensivt och fokuserat. Det är nästan som att lägga på kalkerpapper när man lyssnar med vår coach Mady Mahdy. Det är två unga ambitiösa coacher som ställs mot varandra. Vi får se om coach Mady två månaders längre livserfarenhet kan fälla utslag. Vi kommer också med fullt lag med ett litet frågetecken för Klaudia, som har haft känningar i ben och knä. Hennes medverkan avgörs på träningen i kväll.

  • Det gäller att ta kommandot direkt och att vara konsekventa matchen igenom, säger coach Mady, som tillägger att vi måste ha en speciell koll på Dolphins bakplan.

Det gäller samma publikrestriktioner som vid hemmapremiären. Vad som gäller hittar du här.

Matchen sänds på webben. Du hittar sändningen här. Tittar du på webbsändningen så kommer vi i morgon några timmar före uppkast att lägga ut matchprogrammet på vår Facebooksida.

GO RED UPPSALA!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info