Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Träningsmatcher i Norrköping

18 SEP 2020 14:32
Lördag 19:e september kl. 16:00 resp söndag 20:e september kl. 13:00, Stadium Arena
  • Uppdaterad: 18 SEP 2020 14:32

Till helgen drar vi till Delfinlandet för att spela två träningsmatcher hos Norrköping Dolphins på lördag resp. söndag. Vi stannar naturligtvis i Norrköping över natten och får tid till lite teambuilding och sammansvetsning av laget.

Norrköping har presenterat tio spelare i sitt damligalag. Klart är att Kevin Taylor Lundgren fortsätter coacha laget, nu med stöd av förre herrettacoachen Alvaro Sanchez, när Alva Stark nu dragit till Östersund. Laget består av sju egna spelare med förnyade kontrakt/damettaspelare, amerikanskorna Erika Davenport och Camille Zimmerman samt från Wetterbygden återbördade Lovisa Hjern. Davenport rehabade för korsbandsskada förra säsongen och spelade senast för Marquette. Zimmerman kommer närmast från spel i finska Naisten korisliiga med Kouvottaret. Norrköping tippas av Tapio Joulamos panel hamna på 3-6 plats kommande säsong, snäppet bättre än vårt senaste motstånd, Södertälje.

  • Det blir ett utmärkt tillfälle att testa olika spelsystem i matchsituationer, precis vad laget behöver med seriepremiären bara två veckor bort, säger coach Mady Mahdy, som ser fram emot dagarna i Norrköping.

Vi åker med tolv spelare. Kristina King landar i Sverige först nästa vecka och Tiffany Brown har dragit iväg till sin nya arbetsgivare i Poznan. I sammanhanget vill vi passa på att tacka Tiffany för att ha bidragit på träningarna och även i tidigare träningsmatcher spelat den roll som Kristina kommer att spela.

Dolphins har inte annonserat någon webb-sändning av matchen och det verkar inte heller vara någon god ide att ta sig till Norrköping för att se matchen eftersom endast några av föreningens ungdomslag kommer att vara inbjudna som åskådare. Som vanligt kommer vi att på sedvanligt sätt redovisa resultat och poänggörare.

GO RED UPPSALA!

Skribent: Christer Hagberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info