Hoppa till sidans innehåll

Uppländskt returmöte

08 JAN 2021 16:35
Uppsala Basket vs Alvik Basket lördag 9:e januari kl. 14:00, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 08 JAN 2021 16:35

Då var det dags för vår första returmatch. På lördag 9:e januari möter vi Alvik Basket igen, nu i vår hemmaborg. Uppkast på den nya lördagstiden kl. 14:00. Det är på tiden att vi spelar hemma igen. Senast vi hade match i Uppsala var mot Luleå Basket den 4/11. Utan publik blir det inte riktigt samma sak med en hemmamatch, men du har dina invanda rutiner, din utrustning på plats, ditt omklädningsrum och en hall med korgar du tränat på under hundratals timmar denna säsong.

Vid lagens förra möte i Åkeshovshallen i slutet av november vann Alvik med siffrorna 80-62. Vi var med från början i den matchen och spelade helt jämnt i första perioden. Alvik växlade upp i andra perioden och vi hamnade i den oönskade uppförsbacken. Alvik gick runt tungt på sin startfemma och var träffsäkrare än vi i skyttet på hemmakorgarna. Kapten Paula Juhlin med 165 raka matcher i det gröna linnet saknades liksom den stora stjärnan i basketligan, Janel McCarville, som har problem med ryggen.

Sedan vårt förra möte har Alvik spelat tre matcher till och ståtar nu i tabellen med den prydliga raden 11-0, som enda obesegrade laget i säsongens basketliga. Senast spelade Alvik hemma mot Mark Basket i tisdags. Ett möte mellan två lag som spelade med helsvenska uppställningar. Mark har ju som bekant skickat hem de tre amerikanskorna och i Alvik har/hade Shanity James problem med inresan efter jul- och nyårsferier i USA samtidigt som McCarville fortfarande vilar sin rygg inför viktigare matcher. Hemmalaget drog ifrån direkt med 12 poäng i 1Q, medan Mark, förvånansvärt nog, hängde med bra i mittperioderna med sitt hemvävda lag. Till slut gasade Alvik på i 4Q med ytterligare 12 poängs skillnad till slutresultatet 85-60.

Alviks insats mot Mark avskräcker inte coach Mady Mahdy som menar att:

Vi måste vara med från början, inte låta tåget gå, behålla energin i matchens alla minuter och försöka styra tempot i matchen. Alvik spelar med många hot, snabba uppspel blandat med bra trepoängsskytte, som gör det svårt att på förhand spika en spelplan. Vi får vara flexibla och ta matchen utifrån vad som händer på plan.

Laget är taggat för att ta revansch. Alla spelare är friska och krya och tillgängliga för spel. Vi känner oss inte alls slagna på förhand utan tänker bjuda upp till dans denna något försenade trettondagsbal. 

I de tider som gäller nu kommer vi att sakna stödet från dig på plats, men som vanligt ser du matchen på SolidSport. Du hittar sändningen här.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info