Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Weidinger/Harres Photography

Vinst i måstematchen mot Mark

27 FEB 2021 20:20
Uppsala Basket vs Mark Basket 89-71
  • Skapad: 27 FEB 2021 20:20

När solen gick i moln denna sköna vårvinterlördag passade det bra att dra sig inomhus och se vad Uppsala Basket kunde prestera i måstematchen mot Mark Basket. Och se, det blev en övertygande seger efter en lite darrig inledning. Check. Det blev en riktigt gammal hederlig lördagsunderhållning med godispåsen fylld av Gott&Blandat (TM Malaco). En lysande laginsats av Uppsala med två riktigt bra perioder, en strålande Tina Stenerud Moen i framför allt andra perioden, 16 poäng! Vi fick också se mycken ögongodis i form av briljanta inspelningar och ett snabbt lagspel som gav många fria skottlägen, 29 assists! Vi sköt bra idag, 60% på 2:orna och 45% på 3:orna. Riktigt bra! Och trots bra skytte med få offensiva returmöjligheter vann vi returkampen klart. Dessutom mycket speltid till våra spelare som inte annars får det. Claudia Charles 8 poäng på mindre än sju minuters speltid är ett utmärkt exempel. Claudia satte sin första trea i SBL i dagens match. Inte bara en utan två.

Matchen slutade 89-71 efter periodsiffrorna 17-18, 31-16, 20-22 och 21-15.

Poänggörare Uppsala Basket: Tina Moen 22, Zenta Meļņika 19, Ellinor Holmberg 12, Amanda Tivenius 11, Claudia Charles 8, Crystel Bittar 7, Quy Nguyen 5, Milen Hagos 3 och Lisa Bolander 2.
Poänggörare Mark Basket: Stina Almqvist 22, Taylor Edwards 14, Linn Larsson 10, Emma Häger 7, Johanna Prytz 6, Jordan Agustus 6, Chance Graham 4 och Miranda Elebring 2.

Marks spelade stundtals ett aggressivt tight försvarsspel med flera dubblingar. Det ledde bl.a. till att vi gör för många turnovers. Till det mindre goda i godispåsen hör också att vi gör några onödiga fouls, framför allt i sista perioden när vi drog på oss fem lagfoul redan när det var nästan sju minuter kvar av matchen. Det är naturligtvis en konsekvens av att tjejerna vill så mycket, har energin uppe hela matchen och bara vill jobba, jobba, jobba. Nu kostade oss de tidiga lagfoulen 10 straffkastförsök som Mark omsatte i 8 poäng.

 Coach Mady Mahdy var på det stora hela nöjd med insatsen och ser ljust på framtiden. Han tyckte efter matchen bl.a.

  • ”Med det täta matchandet har vi inte haft tid till mer än återhämtning och videotittande mellan matcherna. Nu när vi är tillbaka i normal spelrytm får vi också tid till att träna på det som är mindre bra och naturligtvis också bli ännu bättre på det vi redan gör bra.”

Förutom tidigare nämnda spelare måste vi hylla Tina Stenerud Moens totala insats med 22 poäng (hennes poängbästa i Uppsalalinnet), 7 returer, 3 assists och 2 steals, vilket resulterade i planens bästa effektivitetspoäng och högsta +/-. Vi måste också framhålla Zenta Meļņika, som med 19 poäng och 10 returer gör en dubbel-dubbel. På våra fem senaste spelade matcher har Zenta gjort exakt 19 poäng i fyra av dem. Keep up the good work! Ellinor Holmberg, som  inte sköt så ofta, men med desto bättre resultat, 100% på 2:orna och 50% på 3:orna, valde som den lagkapten hon är att återigen sätta sina lagkamrater i goda positioner. Det resulterade i en dubbel-dubbel med 12 poäng och 10 assists.

På det stora hela en bra dag på jobbet för hemmalaget och kul lördagsunderhållning i Uppsala.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info