Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Vinst i Täljehallen

22 FEB 2021 23:29
Södertälje BBK vs Uppsala Basket 60-62
  • Uppdaterad: 22 FEB 2021 23:29

Det blev en riktig rysare i Täljehallen i kväll. Poängsnålt och inte så där särskilt välspelande, men hur spännande som helst ända in i kaklet. Vi vann med 60-62.

Vi måste börja med att konstatera att Södertälje inte gjort så få poäng hittills hemma (och inte borta heller för den delen) den här säsongen. Om det berodde på otur med kant ut på korgarna i den egna hemmahallen eller bra försvarsspel av oss som inte lämnade allt för många öppna lägen är väl egentligen en blandning av båda orsakerna, eller som coach Ike Person sa efter matchen

  • Försvarsspelet var grunden till vinsten i kväll.

Enligt coach Ike spelar vi vår bästa basket mot Södertälje den här säsongen och två vinster i tighta matcher talar sitt språk. Vi kan inte lyfta fram någon enskild spelare i kväll utan det var som en mycket nöjd coach Mady Mahdy sade

  • Vi spelade hårt på startfemman idag med två extremt nyttiga försvarsspelare som avbytare, men alla 12 spelarna, även de som inte fick vara på plan i dag, bidrog med hög energi

Den utan konkurrens mest avgörande spelsekvensen var när det återstod nio sekunder av matchen vid ställningen 60-59 till hemmalaget. Vi hade inkast och bollen gick till Zenta Meļņika, bra placerad i färgen. Zenta, hårt uppvaktad, valde att passa ut till Amanda Tivenius i hörnet, som satte trepoängaren. Södertälje fick på de återstående sekunderna ett försök till poäng för förlängning, men då var Amanda där och blockade ut skottförsöket. GAME OVER.

Kortfattat så var det vår defence tillsammans med vårt spel inside och enskilda insatser, som den av Amanda Tivenius i slutsekunderna, som avgjorde. Det enda som ger en anings oro är det som coach Ike tidigare påpekat - vår tredje period. Coach Mady kunde också se potential i lite för många dåliga passningar samt att vi saknade två av våra bärande spelare.

Outstanding i dag var Amanda med sin hittills högsta effektivitetspoäng efter 19 poäng, 17 returer, 3 assists och 2 blockar. Zenta var inte långt efter med 19 poäng, 12 returer, 4 assists, 2 blockar och 2 steals.

Matchen slutade 60-62 efter periodsiffrorna 10-16, 19-16, 17-7 och 14-23.

Poänggörarare Uppsala Basket: Zenta Meļņika och Amanda Tivenius 19 var, Tina Moen 10, Crystel Bittar 9 samt Ellinor Holmberg 5.
Poänggörare Södertälje BBK: Shawnté Goff 22, Cassandra Brown 15, Dara Taylor 11, Matilda Claesson 7, Sofia Hägg 3 och Edessa Noyan 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info