Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Drogpolitiska riktlinjer (med droger menas även alkohol)

För KFUM Uppsala Basket

 

KFUM Uppsala Basket drogpolitiska riktlinjer (Beslutade av styrelsen vid styrelsemötet den 5 juni 2006)

Vi vill bedriva vår basket så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.

Detta är utgångspunkten för vår inställning i drogfrågan. Droger i olika former är negativt för basketen samt för icke-utövare av sporten.

KFUM Uppsala Basket ställer sig bakom samhällets mål att minska drogkonsumtionen. Som en av landets största idrotter har vi ett medansvar när det gäller basketungdomars drogvanor.

Genom vår ordinarie verksamhet lär sig barn och ungdomar att värna om sin kropp. I föreningen blir de också delaktiga i en positiv gemenskap, som i sig fungerar förebyggande. Kontakten med positiva förebilder såsom ledare och äldre aktiva utgör ytterligare en positiv faktor. Det är i denna vardagsverksamhet basketen ger sitt viktigaste bidrag till kampen mot drogers skadeverkningar.

Utgångspunkten måste vara att erbjuda en trygg "basketmiljö" också ur drogsynpunkt. Föräldrar ska med förtroende kunna låta sitt barn delta i basketens föreningsverksamhet. Detta ställer också krav på våra ledare, som i sin samvaro med barn och ungdomar måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder.

Vad innebär detta?

Att inga droger ska förekomma bland varken ledare eller aktiva i samband med basketverksamhet för barn och ungdomar - t. ex. under träningsläger och matcher eller resor till och från dessa.

Att vi är medvetna om att allmänheten och media ställer större krav på oss än gemene man när det gäller förhållandet till droger.

Att vi tar upp drogfrågorna i vår ledarutbildning.

Uppdaterad: 07 DEC 2016 15:10 Skribent: Ludvig Edström

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info