Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget i Umeå


Fortfarande fulla på förra sammandragets segerrus var det dags för nästa drabbning i Umeå. KFUM ställde upp med följande lag: Christoffer Bertilsson passare, Per Ödmark höger, Daniel Andreou, Marcus Carlsson och Daniel Anundgård vänster, Niclas Svedling och Jonas Joelsson centrar samt Olof Alexandersson som råkade vara på besök ända från Göteborg som libero.

Resan startade redan på fredagen kl 19.00. Det skulle bli övernattning hos Herr Joelsson! En minibuss hade hyrts och en portabel DVD-spelare med 2 skärmar hade lånats. Passare Bertilsson hade fått tag på en kopia av matchen Sverige vs. Sovjet från EM -89! Men innnan vi började kika var radarparet Carlsson/Ödmark tvungen att prata av sig lite, så dom fick stoja till Krokvåg där herr ordförande Anundgård plockades upp ännu en gång. Med Andreou bakom ratten och en låång match på dvdn:n, blev resan väldigt komfortabel.

Väl framme hos Jonas i Umeå vankades det Janssons frestelse och lite youtubeklipp. Därefter: fort i säng/madrass/luftmadrass/tältsäng för en god natts välbehövlig vila.

Matchdagen började 8.00 med en redig frukost. Därefter måste bussen skottas fram och knuffas iväg mot IKSU:s idrottsanläggning p.g.a nattens rikliga snöfall på 20-30cm

Första match 10.30 mot Luleå som gör sin första säsong i serien. Kl 10.15 är det inspike, men inget Luleå på andra sidan nätet. 10.28 fortfarande inget Luleå på plan, men dock på plats får vi höra!

Efter säsongens hitills längsta uppvärmning drar matchen igång 11.00 och ett taggat KFUM vinner första set enkelt med 25-5. Passare Bertilsson som har en förkärlek för psykningar, bestämmer sig tidigt för att spara på kommentarerna! Luleå verkar stirriga, kanske efter en tämligen stressig bilfärd och uppvärmning. I andra set slappnar KFUM av en aning, men vinner det ändå ganska övertygande med 25-16! "Nä kom igen nu! vi måste fokusera på VÅRAT spel" säger Anundgård. Om den uppmaningen gick in hos de flesta vet vi inget om, men tredje set vinns, trots ganska avslaget spel med siffrorna 25-17.
"Ja, jo..men det gick ju bra. ingen rolig match men 4 poäng i allafall" hörs någon säga och får medhåll från de flesta.

Tack vare en snabb och smärtfri match mot Luleå har KFUM gott om tid för lunch och uppvärmning inför nästa match mot hemmalaget IKSU.
"Nä nu MÅSTE vi spela vårat spel och göra det jävligt bra" säger Anundgård innan matchen drar igång. Jajjemän, nu kör vi!! två...tre...ASSAAA!! ropas det i kör och kort därefter blåser domaren igång matchen!


Det långsamma tempot från föregående match sitter kvar i kroppen hos KFUM, och det tar ett tag innan grabbarna kommer igång. Men första set vinns ändå till slut med 25-22. Skönt! Nu är det bara att köra på så har vi det här!
Andra set spelas med bra självförtroende hos alla spelare, och med lite hjälp av passare Bertilssons psykningar vinns även det med siffrorna 25-18.
IKSU verkar lite deppiga över deras prestation hittills och deras tränare tar beslutet att byta in sig själv som spelare. Han har tydligen bestämt sig för att försöka ge passare Bertilsson en släng av sin egen medicin! Ett försök som mest blir tragikomiskt tyvärr. IKSUs tränare tappar humöret och drar med sig sitt eget lag ner i förlustens sega gyttja, och KFUM smiskar hem det tredje setet med 25-19!
SWEET! 8 poäng i tabellen; full pott! Riktigt skönt att vinna över hemmalaget framförallt.

Efter en snabb dusch och varsin flottig pizza på en lokal restaurang, rattar konstapel Andreou minibussen hem till Östersund igen.
Tack vare den portabla DVD:n och Statoils breda(?) filmutbud, går resan snabbt och smidigt!
"Nä vad säger ni grabbar? Ska vi ta och vinna den här serien kanske?!" "Jajjemän! det satsar vi på!"

 

Länk till Tabell och poängliga Sverieserien herrar

Uppdaterad: 22 JAN 2011 20:24 Skribent: Niclas Svedling

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info