Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget i Vännäs


Efter att ha missat det första sammandraget i Skellefteå så var det äntligen dags att styra kosan mot det andra i Vännäs den 6/11! KFUM ställde upp med följande lag : Christoffer Bertilsson passare, Per Ödmark höger, Marcus Carlsson, Daniel Anundgård vänster, Niclas Svedling och Jonas Joelsson Centrar.

Dagen började innan tuppen gol. 05.00 svängde en röd VW ut från avtalad parkering, mot Vännäs. Trots den tidiga timmen var humöret på topp! Grabbarna var taggade till tänderna. 06.15 äntrade herr ordförande bilen, efter att ha tagit en välbehövlig sovmorgon(?) i förälrdrahemmet i Krokvåg.
Tack vare ett glappkäftat och tokroligt radarpar Ödmark/Carlsson, gick bilfärden snabbt och smidigt. Bortsett från en felinställning på GPS:en som ledde in truppen på en timmerväg!
Första match mot Skellefteå 10.30 och med andan i halsen och träsmak där bak anländer truppen till hallen 10.06 (nedrans GPS!!). Nu kör vi!!!


Första set vinns tryggt med 25-17. "Jaha, det var inte värre än såhär? " tycks den allmänna känslan vara. Andra set börjar snabbt med 7 poängs underläge och en timeout tas av KFUM. Passare Bertilsson: "Hörni, f_n vad stressade alla är" Antagligen sitter kampen mot klockan i bilfärden dit kvar i nerverna hos de flesta, men OK, ett djupt andetag och KFUM gnetar vidare och rycker upp sig. Dock lite för sent och andra set förloras med 21-25. I tredje set är laget varma i kläderna och lite lugnare i sinnet. Ingen större dramatik och setet vinns med 25-20! Så där ja! Första matchen för säsongen avslutas med seger!

Fråga till tävlingsledningen: När spelar vi nästa match? Svar: Om 20 minuter! Jaha ja. Nä men, en snabb lunch och lite inspike så kör vi väl då!
Nästa motståndare är Änget från Ö-vik, ett lag med mestadels beachvolleyspelare som har rätt bra bollkontroll.
"Det vore ju rätt schysst att vinna båda matcherna eller hur?" säger någon. " Ja, det vore inte helt fel!" NU KÖR VI!!

Första set är jämnt i stort sett hela vägen, men Änget får en del domslut emot sig och börjar bli lite griniga och tappar fokus. KFUM vinner med 27-25. Passare Bertilsson tänker dra nytta av det irriterade klimatet hos motståndarna, och bestämmer sig för att små-psyka Änget, mer eller mindre subtilt! Taktiken går som smort och andra set vinns enkelt med 25-17! En kort paus och tredje set inleds med ungefär samma taktik som andra set. Efter en kort analys av motståndets allmänna psykiska match-hälsa, bedömer passare Bertilsson att flera psykningar inte känns vidare nödvändigt. Änget känns uppgivet men inte alls beredda på att ge upp! Det bjuds upp till mostånd igen, men KFUM har läget under (någolunda) kontroll och kniper även det tredje setet med siffrorna 25-23! "Roligt med volleyboll!!" tycker Svedling och får medhåll från lagkamraterna!

En snabb dusch och KFUM är på vägen igen. Första stopp: Ö-vik. I bilen på väg upp tjatade herr Ödmark om pizza på Il Padrino, och nu låter det inte som en dum idé minsann! Mätta och nöjda med dagens bravader styr truppen hem mot Östersund.

I bilen skojas och skrattas det återigen, och alla är rörande överens om att det här måste upplevas igen, kanske Umeå 27-28 november?
Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:16 Skribent: Niclas Svedling

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info