Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget vann Sverigeserien


I Umeå spelades under lördagen det sista sammandraget i Sverigeserien för Norrlands volleybollag. I denna finalomgång gjorde de fyra bästa lagen upp i form av semifinaler och final där KFUM Östersund inför helgen var högst rankade i form av serievinnare.

Östersund fick först möta VK Vännäs, ett yngre lag som ständigt blivit bättre under säsongen. Med ett fokuserat spel redan från start och pressade servar gavs  Vännäs ungdomar aldrig chansen att komma in i matchen och Östersund vann denna semifinal med 2-0 (26-24, 25-8). Till finalen hade även Skellefteå tagit sig genom att slå IKSU från Umeå i en jämnare match som fick ett avgörande set. Skellefteå var också det lag som kom tvåa i Sverigeserien och som Östersund tampats med i toppen.

I finalen fortsatte Östersund att pressa servarna hårt för att få bort Skellefteås stora centerspel och det gick bra i första setet där KFUM visade upp sitt bästa spel under hela säsongen. Det efterföljande setet präglades av mer nervositet och rädsla för att förlora. Alldeles för många egna misstag och en helt tappad servmottagning gjorde setet kort. Skellefteå kunde gå in i det avgörande setet med bäst fart i spelet, men KFUM ville annorlunda och tog åter fram skärpan i block/försvar så lagen följdes åt poängmässigt. KFUM visade till slut att de ville mest och vann de viktiga bollarna på slutet och matchen med 2-1 (25-18, 12-25, 15-12).

 

KFUM tog också tunga individuella utmärkelser med Niclas Svedling som turneringens bäste spelare med 14 poäng och Daniel Anundgård som fick pris för mest värdefulla spelare.

 

Resultat:

Semifinal: KFUM Östersund - Vännäs VK             2-0 (26-24, 25-8)

Final: KFUM Östersund - KFUM Skellefteå  2-1 (25-18, 12-25, 15-12)

 

Läs också reportaget på Zsport.

Uppdaterad: 12 APR 2011 19:16

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info