Hoppa till sidans innehåll

Saloume tilldelas Idrottsledarstipendium


Vår Saloume var en av fyra som fick dela på kultur- och fritidsnämndens stipendium 2017 för aktiva ledare inom idrottsföreningar i Östersunds kommun.
Stipendiet tilldelas idrottsledare för berömvärda ledargärningar och betydande insatser för barn och ungdomars fostran.

Saloume en av fyra Idrottsledarstipendiater 2017

Vi säger stort grattis, det är du värd!
Styrelsen motiveringen lyder:

Vi i KFUM Volleyboll Östersund vill hylla vår ideella tränare och eldsjäl Saloume!

Saloume brinner för att skapa en meningsfull fritid för kommunens ungdomar. Som tränare i vår förening har hon en förmåga att få alla som deltar att känna sig sedda, och som tidigare elitutövare av volleyboll har hon lång erfarenhet av sporten vilket verkligen framgår vid träningarna.

I sin roll som tränare har Saloume sällan ställt in ett träningstillfälle under sina år i föreningen. Minst två kvällar i veckan, sommar som vinter, har hon direkt efter jobbet styrt cykeln antingen till beachvolleyplanen eller till inomhushallen för att hålla i träningar, främst för klubbens ungdomar.

Med stort engagemang har hon gjort det möjligt för många av kommunens nyanlända att träna och spela matcher i en sport som de ofta är bekanta med. Det är en stor utmaning att få kontinuitet i verksamheten, dels på grund av varierande förkunskaper men också på att verksamheten med nyanlända innebär många olika språk och kulturer inblandade. Därutöver blir kontinuiteten ännu mer lidande när individer kommer och går då de kommit olika långt i sin asylprocess. Trots detta lyckas Saloume få alla att känna sig välkomna på träningarna och får deltagarna att utvecklas utifrån sina respektive förutsättningar.

I Östersund har volleyboll relativt få utövare, men Saloume har likväl även lyckats bygga upp träningsgrupper enbart med tjejer som varit väldigt uppskattade. I vår lilla klubb är hon en stor inspirationskälla och en nyckelfigur i vår verksamhet.

Genom att nominera Saloume till detta stipendium vill vi visa alla hur mycket vi uppskattar all den tid som hon lägger på våra ungdomar.


http://www.ostersund.se/om-webbplatsen/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/2017-04-18-de-far-arets-idrottsledarstipendium.html

Uppdaterad: 06 JUN 2017 16:34 Skribent: Daniel Anundgård
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info