Hoppa till sidans innehåll

Snowvolley-SM


På lördags spelas det allra första svenska mästerskapet i snowvolley. Snowvolley-SM spelas i Östersund och nu kan vi presentera spelschemat för det historiska mästerskapet.

Snowvolley har på några år utvecklats från en liten avknoppning av beachvolley till en officiell gren antagen av både Europeiska Volleybollförbundet (CEV) och Internationella Volleybollförbundet (FIVB). Nu tar vi snowvolleyn även till svensk mark där Östersund agerar värdstad för de allra första SM-tävlingarna.

När mästerskapet går av stapeln i mars kommer vi att få se tre spelare i vardera lag plus en avbytare som gör upp på en plan av, ni gissade rätt, snö. Planen är lika stor som i beachvolley men här spelas matcherna i bäst av tre set där det är först till 15 poäng i varje set som gäller. Fullständiga regler för snowvolley hittar ni här.

Anmälan till premiären av Snowvolley-SM gick ut till aktiva spelare inom beach- och volleyboll under vintern. Det står nu klart vilka lag som gör upp om den allra första SM-titeln och vi kan konstatera att Östersund gästas av en hel del namnkunniga spelare.

Uppdaterad: 07 MAR 2019 16:26
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info