Hoppa till sidans innehåll

KFUMs herrveteraner hälsar på i Uppsala


Under vintern väcktes tanken om att samla ihop ett gäng och åka ner till Uppsala i maj för att delta i Veteran SM. Intresset var stort och ganska tidigt konstaterades att vi skulle lyckas få ihop en trupp stor nog för att åka ner och spela.

Fredag den 13:e maj styrde så den samlade volleybollrutinen kosan mot Uppsala. Ett gäng i minibuss från Östersund, medans andra slöt upp från diverse skumma platser i Sverige.

Boende ordnades i form av stugor på Fyrishovs stugby vilket låg endast några minuters promenad från hallen där kampen om SM-titeln skulle utspelas.

Efter en trevlig fredag kväll med återupplevande av tidigare resor och turneringar blev det ganska tidig kväll för att få lite vila innan lördagen då vi var garanterade minst fyra matcher.

Efter en rejäl frukost i regi av allas vår passare Zäta var det så dags för samling kl 09:00 i Fyrishovshallen för teknisk genomgång och presentation av spelprogram. Totalt deltog 13 herrlag och 3 damlag. Östersund hamnade i något som skulle kunna kallas dödens grupp, tillsammans med storfavoriten Lidingö med en grundstomme bestående av 6 st allsvenskaspelare, samt hemmalaget Teknikum A.

 

Gruppspel:

Teknikum – Östersund 2-1 (25-16, 16-25, 15-11)

En jämn och spännande match som mycket väl kunnat gå i Östersunds favör med lite mer chans till inbollning och uppvärmning. Ett mycket bra andra set av Östersund ledde fram till ett tredje avgörande. I det avgörande setet blev det tyvärr lite nervöst och spänt spel från Östersunds sida. Riktigt bra insats överlag dock.

 

Östersund – Lidingö 0-2 (15-25, 19-25)

Lidingö var ett starkt lag vilket märktes tidigt under matchen. Även om inte deras spikers gick på 100% blev vi ändå pressade. Sammantaget hängde vi dock med rätt bra och pressade även dessa spelare under delar av seten.

 

Placering 9-12

Teknikum B   - Östersund   0 - 2   (23-25, 24-26)

En match Östersund hade kontroll på från början till slut. Med lite bättre försvarspositioner hade siffrorna blivit större.

 

Placering 9-10

Östersund   - Bromma Rolf   0 - 2   (21-25, 15-25)

Ett jämnt första set följdes av ett andra set där återigen positionerna i försvar spökade lite och tyvärr rann det iväg lite för fort på slutet.

 

Slutligen blev det alltså en 10:e plats i turneringen som vanns i stor stil av våra gruppfränder Lidingö. Sammanfattningsvis en klart godkänd insats som väckte mersmak hos samtliga spelare i Östersund och de direkt efterföljande kommentarerna var entydiga: ”Nästa år då jäklar!!!”.

En vinst och tre förluster, dock med spel som gav mersmak och inspiration till träning inför kommande års Veteran SM.  Ett stort tack till samtliga spelare för en minnesvärd helg!

 

Spelare KFUM Volleyboll Östersund Veteran SM 2011:

Lars Norlander, Lars Ekman, Stefan Zetterlund, Tomas Persson, JP Olsson, Marcus Carlsson, Erik Holmner, Nisse Persson och Janka Alander.

 

Bilder från SM hittar ni här:  http://volleylager.jalbum.net/Bilder%20Veteran-SM%20volleyboll%202011/

Filmsekvens från turneringen finns på:  http://www.youtube.com/watch?v=tW4AVGvdwj8

Uppdaterad: 05 JUN 2011 22:36 Skribent: Marcus Carlsson

Postadress:
KFUM Volleyboll Östersund - Volleyboll
c/o Daniel Anundgård, Vråkvägen 16
83166 Östersund

Kontakt:
Tel: 0735133834
E-post: This is a mailto link

Se all info