Hoppa till sidans innehåll

YA - Ystadbasketen har återuppstått


KFUM Ystad Basket består av stående från vänster uppe: Martin Persson, Fredrik Andersson, Andreas Nilsson, Piotr, Johan Persson, Fredrik Hanson. Sittande från vänster: Emil Sjörup, Andreas Sjörup. Bild: Bass Nilsson.
 

Ystadsbasketen har återuppstått

Publicerad: 6 maj 2008, 01:15
Senast uppdaterad: 6 maj 2008, 11:56


Ystad
Det är inte många gånger som man har använt orden basket och Ystad i samma mening. Men förändring förbättrar sägs det. Emil Sjörup, även kallad Mr Basket, har tillsammans med ett gäng etablerade spelare startat upp ett nytt basketlag i Ystad.

Andreas Nilsson har återvänt till Ystad efter proffsspel i Tyskland och elitseriespel i Sundsvall Dragons. bild: bass nilsson
 
Utomhus värmer solen upp allt den kommer åt. I Norreportskolans idrottshall värmer ett gäng basketspelare upp gömda från solen.

– Det är ett riktigt bra gäng som vi har fått ihop. Det var inte planerat att vi skulle träna nu under sommaren men sen dök alla de här spelarna upp och då valde vi att köra på, berättar Emil Sjörup.

Emil Sjörup är eldsjälen som kämpade för basketen i Ystad då den var som starkast under åttiotalet. Men efter att han har jobbat på olika ställen i Skandinavien under många år så har basketen i Ystad sakta men säkert försvunnit. Då han åter igen hamnade i Ystad kände han att det var dags att starta upp ett nytt basketlag.

– Här finns potentialen och sen är det alltid kul med basket, berättar Emil som de senaste två åren har varit manager för damlandslaget.


Utlandsproffs
Den spelare som endast via sitt namn kan sätta skräck i motståndarna är Andreas Nilsson från Tomelilla. Via basketgymnasium i Husqvarna, två år som proffs i Tyskland och ett par säsonger i Sundsvall Dragons har han återvänt till Ystad.

– Jag har fått trappa ned på spelandet på grund av att mina ledband i fötterna är förstörda. Så detta är perfekt. Skönt att få hålla igång och särskilt när det är duktiga spelare runt om mig.

Andreas tror att laget utan problem kan klara sig i division tre.

– Vi är ett bra lag men vi hade behövt två eller tre spelare till.

Första matchen som laget kommer att spela är mot Trelleborg någon gång nästa vecka. Matchdatum är ännu inte bestämt. Det är en testmatch för att man ska kunna se hur pass bra eller dåligt laget är.

– Trelleborg vann division tre förra året och är ett duktigt lag så det blir perfekt att testa krafterna mot dem, berättar Mr Basket.

Kanske har vi ett blivande elitlag på gång i Ystad. Det får framtiden utvisa.


Robin Nilsson

Uppdaterad: 10 NOV 2008 22:28

sponsorer5
baskettelevision

Postadress:
KFUM Ystad Basket - Basket
Marie Persson, Holländaregatan 10
27151 Ystad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info