Hoppa till sidans innehåll

YA-Ny karriär för Carl


Blir det basket i längden för Carl Engström? IFK Ystads handbollsstjärna passar under handbollsuppehållet på att stifta bekantskap med en ny sport – basket – och gör succé även där. Se honom i Österporthallen i kväll klockan 19.
Bild: Bass Nilsson
 

 

I säsongens elfte timme har KFUM Ystad Basket fått ett nyförvärv att se upp till. IFK Ystads juniorlandslagsman i handboll, Carl Engström, har bytt sport, om än temporärt.
 

Att Carl Engström spelar match i Österporthallen är långt ifrån sensationellt men att han gör det i basket är mer anmärkningsvärt. 45 minuters träning i fredags och sedan rakt in i hetluften i division 3 med bortamatch i Trelleborg i lördags och hemmamatch mot Malbas på söndagen.

– Jag gillar bollsporter överlag och har alltid tyckt att det varit kul att titta på basket. Och jag har ju de fysiska förutsättningarna för att spela, säger Carl, som är 212 centimeter lång.

När IFK Ystads säsong tog definitivt slut i torsdags passade det bra för Carl att snabbt ansluta sig till KFUM Ystad. Det gäller ju att hålla sig kvar i fysiskt trim innan handbollen drar igång igen om en månads tid.

– Det är riktigt roligt att spela basket också men om det blir någon fortsättning i framtiden vet jag inte. Jag har ju trots allt min juniorlandslagsplats i handboll att slå vakt om. Men man ska aldrig säga aldrig. Den sport jag tycker är roligast och kommer längst med i framtiden kommer jag att satsa på, fortsätter Carl.

Två matcher
KFUM Ystad spelade två matcher i helgen. Det blev vinst med 69–66 mot Trelleborg i en stökig och ryckig match i lördags och förlust mot Malbas, seriens mest etablerade lag som hade division 2-status så sent som i december, hemma på söndagen med 80–63.

Ystadscoachen Emil Sjörup fick se Carl Engström göra sex poäng i båda matcherna och var inte sen att dela ut beröm till sin nya adept:

– Carl har utan tvekan stor potential. Han har rätt attityd och ett fint bollsinne och vi har uppfattat det som att han trivs med att spela basket hos oss. Men vi sätter absolut ingen press på honom. Han är välkommen att spela med oss så mycket som han känner för. Det ska inte gå ut över handbollen ju, säger Emil.

En basketkorg är belägen 3,05 meter över golvet. Om Carl Engström sträcker armarna uppåt förstår var och en att han inte har långt kvar till korgen. Han behöver med andra ord inte hoppa speciellt högt för att dunka.

– Nej, att dunka har jag inga problem med men eftersom handbollen sitter i har det varit svårt att riktigt få till det hittills. Men förhoppningsvis kan det kanske bli någon dunk i den sista matchen.

Ja, KFUM Ystads tuffa avslutning på serien går in i tredje och sista ronden på måndag kväll. Då spelar laget sin tredje match på tre dagar, mot Kristianstadslaget KFUM C4 Kings med start klockan 19 hemma i ÖP-hallen.

Med den oslipade diamanten Carl Engström i laget…


 

Fakta
Trelleborg–Ystad 66–69

Y: Andreas Nilsson 29, Martin Stenholm 14, Owe Jakobsen 9, Gustaf Ström 7, Carl Engström 6, Christoffer Sauer 3, Martin Persson 1.


Ystad–Malbas 63–80

Y: Andreas Nilsson 21, Svante Lillheden 10, Martin Stenholm 10, Carl Engström 6, Ulf Grevillius 5, Martin Persson 4, Per-Arne Dahl 3, Owe Jakobsen 2, Christoffer Sauer 2
Uppdaterad: 06 APR 2009 07:59

sponsorer5
baskettelevision

Postadress:
KFUM Ystad Basket - Basket
Marie Persson, Holländaregatan 10
27151 Ystad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info