Hoppa till sidans innehåll

Serieindelning - Så här fungerar det!


Serieindelningen i Skåne är inte helt enkel att förstå men här kommer ett försök till förklaring.

Basketligan och Division 1 är förbundsserier och administreras av Svenska BBF

I Skåne är division 2 högsta serien både för damer och för herrar. Steget mellan Skåne division 2 och Svenska division 1 är stort och för att bättre förbereda inför kvalet till division 1 har distrikten Westra, Småland och Skåne kommit överens om att köra en gemensam vårserie med sex lag. De två bästa division 2 lagen från respektive distrikt. Den serien heter Division 2 Götaland och håller mycket hög klass och vinnaren är mogen att spela division 1.

 

För att detta ska fungera så delas spelåret in i en höstomgång för kvalificeringspel och sedan en ny serieindelning för våromgången. Där står vi nu med anmälningar denna vecka och beslut på måndag 8 december.

 

Av de sex lag som spelar Skåne division 2 på hösten går alltså två lag upp och ett lag ner till division 3. Tre lag är kvar och de tre bästa från division 3 kompletterar serien till sex lag. I division 3 spelar sedan de lag som är kvar och nyanmälda lag typ oss.

 

Till hösten 2009 börjar sedan systemet om igen och det finns då en prioriteringsordning för hur division 2 fylls på från division 1, division 2 Götaland, division 2 till max sex lag. Övriga flyttas ner till division 3 och eventuellt division 4 beroende på antalet lag. Det finns nu ett förslag som ska beslutas om på måndag att seriesegraren division 3 ska få prioriterad plats i division 2. Vi hoppas att detta förslag klubbas igenom och anmäler oss för spel i division 3 med målsättning vinna serien och få spela division 2 hösten 2009.

 

Hoppas att det klarnade lite

Uppdaterad: 07 DEC 2008 23:38 Skribent: Tommy Karlsson

sponsorer5
baskettelevision

Postadress:
KFUM Ystad Basket - Basket
Marie Persson, Holländaregatan 10
27151 Ystad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info