Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


En ny grafisk profil för Svensk Basket, Svenska Basketbollförbundet och landslagsvarumärket Sweden Basketball har tagits fram och kommer att rullas ut under säsongen.
 
Flera matcher i SBL Dam skjuts upp pga stor risk av ytterligare smittspridning i Högsbo Basket och Alvik Basket.
 
Matcherna Helsingborg BBK-Luleå Basket 3 december, respektive IK Eos-Luleå Basket 5 december, ställs in på grund av stor risk för ytterligare smittspridning av Covid-19 - utöver de två positivt testade, i Luleå Basket.
 
Matcherna mellan Helsingborg BBK - Luleå Basket samt IK Eos- Luleå Basket som skulle ha spelats den 3 dec och 5 dec skjuts upp.
 
Torsdagen den 3 december och tisdagen den 8 december sänder Svensk Basket två träningspass för ungdomar födda 2004 och tidigare. Bakom övningarna står Toni Bizaca, en av SBL:s bästa spelare genom tiderna som nu är fystränare i Södertälje BBK.
 
Breanna Stewart, Amanda Zahui, Courtney Vandersloot gör idag entré i Euroleague tillsammans med bl a Frida Eldebrink och Binta Drammeh. Läs om svensklagen här och missa inte matcherna som sänds gratis på FIBA:s Youtubekanal.
 

Utvandrarna (USA-kollen)

(2020-11-30 14:12)
Över 80 svenskar spelar på college och high school i år. Albin Demukaj kommer att följa våra utvandrare och rapportera om den. Här är den första delen där vi presenterar ett axplock av collegespelarna.
 
Maxgränsen för åtta personer gäller inte träningar med ungdomar födda 2005 och senare enligt FHM. För äldre ungdomar gäller de lokala allmänna råden.
 
Sverige bjöd på mer motstånd än vad som kunde förväntas av dem. Kroatien, som dominerat grupp D, var tvungna att plocka fram ett ordentligt sänk från trepoängslinjen för att stävja ett hårt kämpande svenskt landslag.
 

Kroatien, Goliat i grupp D

(2020-11-29 12:55)
Ikväll kl 18.00 ställs herrlandslaget mot gruppettan Kroatien som krossade Tyurkiet i fredags. Läs mer om Kroatien här. Nick Spires utgår pga hjärnskakning och Adam Rönnqvist byter om istället.
 
En stark svensk start ledde till halvtidsledning och hopp om vinst. Den svaga tredje perioden, där Sverige endast fick ihop 12 poäng, grusade de förhoppningarna.
 
Malbas blev vald till årets idrottsförening i Malmö 2020. Priset delas ut av Malmös fritidsnämnd som nämner nytänkande, delaktighet och arrangemanget av EM-kvalmatchen bland annat. Grattis!
 

Pleick om Nederländerna

(2020-11-26 16:39)
Andrew Pleick bryter ner Nederländerna i video, vad är deras styrkor och hur ska Sverige agera för att vinna på fredag kl 14? Pleick's Pointers är vårt nyaste inslag.
 
Med en omöjligt kort förberedelse och en handfull debutanter måste förbundskapten Hugo Lopez trolla fram ett lag som kvalificera sig för EuroBasket 2022. På fredag är det upp till bevis om det svenska lagbygget kan leverera.
 
På torsdag håller Svenska Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Handbollförbundet ett digitalt seminarium med idrottsminister Amanda Lind om jämställd idrott.
 

sponsorer5
baskettelevision

Postadress:
KFUM Ystad Basket - Basket
Marie Persson, Holländaregatan 10
27151 Ystad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ystadbasket.se

Se all info