Hoppa till sidans innehåll

Klubbens egen järnman

bild

Namn: Sammy Chatila
Ålder: 37
Barn: 3 (3, 8 och 11 år)
Jobb: Säljare VA-branchen (reser mycket)

Vad fick dig att göra en Ironman?
Det var utmaningen och att testa mina gränser. Jag har gjort klassikern 2012 och Vättern fyra år i rad. Det var gubbarna i KFUM CK som trimmade mig från början för fem år sen när jag började cykla. Har kört motocross tidigare.

När började du satsningen?
För ett år sen. Fick lära mig att simma genom riktig simträning. Cyklingen hade jag redan i mig. Började träna löpning direkt efter cyklingen.

Hur tränade du?
Testade mig vid Idrott och Hälsa och fick grundvärden att gå på. Jag gjorde ett upplägg på tre dagar i veckan. Cyklade två dagar och morgonsimning med löpning direkt efter. Jag hade ett syfte med varje pass. Hade koll på pulsen för att se förbättring.

Hur har du skött kosten?
Jag har inte ändrat något i kosten. Är bara hungrigare oftare. Däremot har jag inte druckit alkohol på ett halvår. Har gått ner 11 kg sen förra året. Mindre överkropp och mer benmuskler.

Hur gick det för dig?
Gjorde det hela på 11,26 tim. Mitt delmål var att klara det under 12 timmar, så jag är nöjd. Simning 1,28, cykling 5,32, löpning 4,17. Magen pajade på sista löpvarvet efter tipset om strategin att konsumera gel och sportdryck efter simningen. Hann trycka i mig 18 gel och sportdryck, samt enbart cola sista löpvarvet.

Vilken är din starkaste gren?
Cyklingen, mycket tack vare pulskollen.

Tre egenskaper som beskriver dig?
Envis
Stark
Målmedveten
(Fick ta frun och sonen till hjälp för att få den beskrivningen)

Det var en hel del motvind, låg du på rulle någon gång?
Nej, ville göra detta själv. På Allvaret i motvinden vände jag mig om och såg ett pärlband efter mig. När MC-domarna närmade sig så släppte de.

Kommer du att göra om det?
Ja, har anmält mig till 2015. Familjen och jobbet tar sin tid men jag kommer att köra mer intervallpass. Frun har börjat cykla och äldsta sonen kör Tri4fun.

Sammy i mål IM-14

  • Sammy Chatila
  • Klubb:KFUM CK
Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:24

 Fb med klubbnamn 
Dagens väder:
SMHILyssna på:

Postadress:
Kalmar CK - Cykel
Allf Granath, Piparegårdsvägen 6
39477 Kalmar

Kontakt:
Tel: 073-903 45 07
E-post: This is a mailto link

Se all info