Hoppa till sidans innehåll

Skridskor


Skridskor

Det är viktigt att du har stabila och bra konståkningsskridskor. Diskutera gärna med din tränare om val av skridskor och var du kan köpa skridskor innan du köper skridskor.

Skridskorna behöver slipas några gånger per säsong, ca var sjätte vecka.Vilka som kan slipa dina konståkningsskridskor i Stockholm finner du här.

Skridskovård

Det är viktigt att skridskorna är välslipade för att kunna åka lättare. Det är skillnad på att slipa skridskorna för att åka konståkning eller att spela ishockey. Kontrollera skärpan genom att dra med tumnageln över skenan, en vass skena ”hyvlar” nageln. 

Intervallen mellan slipningarna beror på hur ofta man åker, vilken typ av träning man gör, hur man sköter sina skridskor m.m.

Skenorna behöver torkas av efter varje träning för att inte rosta. Låt skridskorna torka ordentligt efter ett träningspass och förvara skridskorna utan skydd (eller med mjuka skydd).

Gå aldrig med skridskorna utan skridskoskydd, då förstörs slipningen, använd skridskoskydd av hårdgummi för bästa skydd. Skölj av de hårda skydden då och då med ljummet vatten och diskmedel, en gammal tandborste kan användas för att komma i skåran så smutsen inuti den lossar.

Uppdaterad: 24 SEP 2017 20:50 Skribent: Nina Corin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KK i Salem - Konståkning
Lindfelt, Gustavslundvägen 34
14463 Rönninge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info