Hoppa till sidans innehåll

Uttalande från styrelsen

24 SEP 2019 16:40
Med anledning av ett antal uppmärksammade fall i media den senaste tiden som handlat om missförhållanden inom svensk konståkning vill KK Sundbybergs styrelse göra ett uttalande.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 16:40

Med anledning av ett antal uppmärksammade fall i media den senaste tiden som handlat om missförhållanden inom svensk konståkning vill KK Sundbybergs styrelse göra ett uttalande.

KK Sundbybergs styrelse består helt av föräldrar till konståkare i föreningen. Våra barn och ungdomar har tränat i föreningen i många år, på alla nivåer från skridskoskola till elit. Vi är en liten förening med tät kontakt mellan styrelse, tränare och åkare.

Vi känner inte igen oss i den bild som beskrivs i media, och vi anser inte heller att artiklarna ger en rättvisande bild av konståkning generellt. Konståkning är växande idrott i Sverige, vilket vi tycker är glädjande!

I vår förening arbetar vi aktivt med värdegrundsfrågor och förtroendeskapande aktiviteter. I juni hölls möten med fokus på kamratskap, och åkarna informerades om hur de ska agera om någon skulle behandlas illa. Den 15 september bjöd vi in Maria Dufva, kriminolog och forskare, för att lära våra åkare och föräldrar om internets risker för barn. Den 19 september hölls ett värdegrundsmöte med obligatorisk närvaro där vår huvudtränare talade om vikten av en god atmosfär inom klubben.  

Vi föräldrar i KK Sundbybergs styrelse har således fullt förtroende för våra tränare, och vi är stolta över vår konståkningsförening!

Styrelsen i KK Sundbyberg

Skribent: Yekaterina Kantserova
Epost: Adressen Gömd
Du missar väl inget viktigt?!
Om du prenumerera på våra nyheterså får du meddelande varje gång vi lägger ut något nytt... Se instruktioner HÄR

Postadress:
KK Sundbyberg - Konståkning
Erika Sladius, Landsvägen 71
17265 Sundbyberg

Besöksadress:
Sundbybergs IP, Fredsgränd 2
17272 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Guldsponsor

 

 

 

Sponsorer

 

Du har möjlighet att stödja klubben

Sponsorer för Helgatrofén 2019