Hoppa till sidans innehåll

Utrustning från topp till tå


I Konståkningsklubben Sundbyberg :: köp och sälj Facebook gruppen kan man både göra fynd och få tips och råd från mer erfarna föräldrar! 

Skridskor

Konståkningsskridskor är hårda i materialet för att ge bra stabilitet. Alla som börjar i skridskoskolan bör därför redan från början ha riktiga konståkningsskridskor med bra skena och taggar. Kontrollera att det är rätt storlek. De ska kunna röra tårna i skridskon - men den får absolut inte vara för stor. Kontrollera att skridskorna känns bra i god tid innan barnen ska träna.

Skridskosnörena ska vara tillräckligt långa för att kunna knyta en rosett högst upp. Har man längre snören ska man klippa av dom. Vira inga skridskosnören runt skridskorna! Det minskar rörligheten. Barnen ska kunna röra på tårna i skridskon.

Köper du begagnade skridskor ska du kontrollera att det finns slipyta kvar och att själva skon fortfarande är styva kring ankeln och inte har vikt sig. Skridskorna ska slipas med jämna mellanrum. Automatslip får aldrig användas då skenan blir förstörd. Och slipa aldrig någonsin taggarna. Behöver du hjälp med slipning kan du vända till till Skridsko Johan i Blackeberg.

Tänk också på att ALLTID använda skridskoskydd till och från isen!

Klädsel

Fingervantar och följsamma träningskläder i stretchmaterial är bra, som tights/leggings för tjejer och träningsbyxor för killar, gärna med underställ närmast kroppen. Fleecetröja och eventuellt en väst brukar vara skönt till. Vinterjacka och mjukisbyxor för de yngsta. Det finns specialiserade konståkningsaffärer som säljer passande kläder, leta på nätet.

Hjälm

På huvudet har alla hjälm tills de tagit Tävlingstestet (fd Fri grund). Tränaren talar om när åkaren kan ta av sig hjälmen. Det innebär att åkaren får träna utan hjälm på klubbens tränarledda lektioner. På allmänhetens åkning eller lektioner med skolan ska barnen fortfarande ha hjälm. Har man glömt sin hjälm finns några till utlåning hos skridskoskoleansvarig vid isen. Dessa kan kvitteras ut vid inskrivning och återlämnas vid passets slut. Vi kan dock inte garantera att det finns hjälmar till alla. Var därför noga med att komma ihåg hjälmen till träningen.

Vi rekommenderar att de som tar av sig hjälmen använder de särskilda pannband som tagits fram för att skydda mot huvudskador. I andra hand mössa.

Övrigt

Namnmärk alla klädesplagg, hjälmar och vattenflaskor! Ni har själva ansvar för kläder och värdesäker i ishallen, kvarglömda kläder återfinns i en korg i ishallen som tas fram varje lördag.

Uppdaterad: 20 AUG 2018 10:29 Skribent: Caroline
Du missar väl inget viktigt?!
Om du prenumerera på våra nyheterså får du meddelande varje gång vi lägger ut något nytt... Se instruktioner HÄR

 

 

Postadress:
KK Sundbyberg - Konståkning
Erika Sladius, Landsvägen 71
17265 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kksundbyberg@gmail.c...

Se all info

 

Guldsponsor

 

 

 

Sponsorer
 

Du har möjlighet att stödja klubben


Sponsorer för Helgatrofén 2019