Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Konståkningsklubben Sundbyberg grundades 1971 av Helga Wischnowski. Helga som hade två skridskoglada barn var ofta var nere på idrottsplatsen där kommunen hade is om vintrarna. Där träffade hon fler föräldrar som tyckte det borde finnas en mer organiserad verksamhet för konståkning, och klubben startades med Rigmor Markusson som föreningens första huvudtränare.

Till en början tränade man mest för skojs skull, men med tiden startades även tävlingsgrupper och  klubbens nuvarande huvudtränare anställdes: Vera Pokrovskaja.

Hon hade en 5-årig internationell tränarutbildning från ryska Idrottsakademin i S:t Petersburg i bagaget och hade varit tränare i flera svenska klubbar. I dag har hon över 30 års erfarenhet som tränare.

Klubben började växa och har i dag såväl skridskoskola som fortsättningsgrupper och renodlade tävlingsgrupper. Klubbens åkare deltar i tävlingar både nationellt och internationellt. Varje år genomförs också en populär julshow där alla åkare deltar.

Framgångarna har varit många. Säsongen 2017/2018 vann KK Sundbyberg guld i Ungdom-13 klassen i elitseriefinalen, och tog hela 17 pallplatser totalt i elitserien och A-serien. Det innebär att klubben just nu hör till Sveriges fem bästa klubbar när det gäller antal elitserieåkare. Dessutom tog en av våra åkare plats i Ungdomslandslaget och ytterligare två har tagits ut till förbundets satsning på unga åkare, UL.

Under SM-veckan i december 2018 var tre åkare kvalificerade - samtliga tog medalj! Tova Lantz Harari och Signe Thörn tog silver respektive brons på USM (U15) medan Mia Malin tog brons på RM (U13).

Det gav Signe och Tova startplats i Nordiska Mästerskapen där de kom 7:a respektive 8:a.

Samtidigt kämpar klubben för att få istid så det räcker åt alla åkare. Då det är flera klubbar och såväl istidsfördelning och utformning av ishallens utrymmen är anpassade efter ishockey - tvingas så gott som alltid flera grupper träna samtidigt på isen. Med elitåkare som tränar trippelhopp och behöver lång ansats och utrymme för landning i kombination med nya småttingar på isen som alla behöver träna sina program till musik, är läget allt annat än optimalt. Alla tvingas till eftergifter.

Klubben har också stora utgifter då vi har många väl utbildade tränare samt ishallshyra både i andra ishallar och vår egen hall under för- och eftersäsong.

Vi är därför i stort behov av sponsorer. Som sponsor av KK Sundbyberg slår ni ett slag för en jämställd ishall och kommer att associeras med en framgångsrik och sund förening med höga ambitioner när det gäller träning, resultat och värdegrund.

Mer information hittar ni under fliken: Sponsorer.

Uppdaterad: 23 AUG 2018 02:03
Du missar väl inget viktigt?!
Om du prenumerera på våra nyheterså får du meddelande varje gång vi lägger ut något nytt... Se instruktioner HÄR

 

 

Postadress:
KK Sundbyberg - Konståkning
Erika Sladius, Landsvägen 71
17265 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kksundbyberg@gmail.c...

Se all info

 

Guldsponsor

 

 

 

Sponsorer
 

Du har möjlighet att stödja klubben


Sponsorer för Helgatrofén 2019