Hoppa till sidans innehåll

Konståkning


Har du frågor om Konståkning kontakta klubben via mail This is a mailto link

Tävlingsgrupper/Konståkningsgrupper

Åkare som uppnått skridskoskolans märke 8 flyttas över till våra fortsättningsgrupper i mån av plats. Där får de som vill möjlighet att ta förbundets tävlingstest, vilket är ett krav för att börja tävla. 

De flesta börjar tävla så kallade Slingatävlingar för att sedan gå vidare till Stjärntävlingar.

För att tävla på högre nivå krävs särskilda färdigheter som ska godkännas av domare på tester som föreningarna arrangerar. Det är alltid tränarna som avgör när åkarna är mogna att testa. Det finns två sorters test: Basic och Fri.

För att ta klivet upp och bli B-åkare krävs att man tar Basic 2/ Fri 2 - oavsett ålder. Då får man tävla Klubbtävlingar, vilka i de allra flesta fall äger rum i det egna distriktet. 

Nästa nivå är A-serien där endast A-åkare får anmälas. Vilka tester som krävs beror på åkarens ålder (se under fliken "Testkrav för att bli A och B-åkare").

I A-serien är det Svenska konståkningsförbundet som tilldelar varje åkare ett antal tävlingar, vilka kan ligga var som helst i vårt avlånga land. 

Resor, uppehälle, tränar- och tävlingskostnader får varje åkare bekosta själv. Ju högre nivå man tävlar på, desto dyrare blir det.

Inför varje ny termin ser huvudtränaren över de högre tävlingsgrupperna och fördelar åkarna så som anses bäst utifrån tillgång på is och tränare.

Många grupper tränar samtidigt på isen och har markträning både i ishallen och utomhus.

Under huvudsäsongen äger i princip all träning rum i Tulehallen på Sundbybergs idrottsplats, men när den stänger för sommaren får man räkna med träning i andra ishallar runt om i Storstockholm. 

Uppdaterad: 23 AUG 2018 03:18 Skribent: Caroline Knösch
Du missar väl inget viktigt?!
Om du prenumerera på våra nyheterså får du meddelande varje gång vi lägger ut något nytt... Se instruktioner HÄR

 

 

Postadress:
KK Sundbyberg - Konståkning
Erika Sladius, Landsvägen 71
17265 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kksundbyberg@gmail.c...

Se all info

 

Guldsponsor

 

 

 

Sponsorer
 

Du har möjlighet att stödja klubben


Sponsorer för Helgatrofén 2019