Hoppa till sidans innehåll

Avgifter


Alla åkare måste vara medlemmar i vår förening KK Sundbyberg.

Medlemsskapet kostar 250 kr/säsong 

Anmälan till konståkningsgrupperna är bindande. 

Träningsavgift

Träningsavgiften baseras på antal timmar gruppen tränar och faktureras varje månad från augusti till maj (10 månader). Avgiften fastställs av klubbstyrelsen inför varje ny säsong.

Uppsägningstiden är 2 månader och räknas från den månad klubben fått en skriftlig uppsägning av åkarens plats.

Övriga kostnader såsom licenser, tester, programträning, tävlingsdräkt, tävlingsmusik, balett, anmälningsavgifter till tävlingar, läger mm. ingår ej i månadsavgiften utan betalas separat av varje enskild åkare.

Åkarlicens 

Åkarlicens är ett krav för alla åkare som ska delta i test eller någon form av tävlingsaktivitet. I licensen ingår en olycksfallsförsäkring som Svenska konståkningsförbundet tecknat i Folksam och gäller under träningar och tävlingar, samt vid resa till och från dessa.

Licensen kostar för närvarande 350 kr/ år och faktureras av klubben.

Licensavgiften fastställs av Svenska konståkningsförbundet och gäller från 1 september till 31 augusti följande år. Licens som löses efter 1 augusti gäller även för den kommande licensperioden.

En åkarlicens är personlig och ligger på åkarens personnummer. Om åkaren byter förening under pågående säsong följer licensen automatiskt med åkarens personnummer, när den nya föreningen registrerar åkaren i sitt medlemsregister.

OBS! Åkaren ska ha en betald tävlingslicens senast sista anmälningsdag till åkarens första tävling.

Tester

Tester Det är testerna som avgör på vilken nivå åkarna får tävla (läs mer om detta under fliken Tävling). Varje åkar ska ha ett individuellt testkort som medtas till varje tävling.

Kostnaden är normalt 250 kr/test.

För fritest 5, 6 och 7 som tas i samband med tävling betalar åkarna 200 kr/test och skickar själva in en länk till judges scores tillsammans med uppgifter om tävlingsdatum, plats och åkarens personuppgifter - via epost:This is a mailto link

Omtest kostar normalt 100 kr.

Programträning

Behöver åkaren egen tid med sin tränare för att träna in ett tävlingsprogram måste man själv betala den extra tränarkostnaden. Tränaren talar om för de åkare det gäller, när det finns tid för programträning och vad det kostar per timme.

Tävlingsdräkt/musik 

Tävlingsdräkt/musik Fråga tränaren om råd beträffande dräkt och musik. Kan ni inte själva sy en dräkt finns det många sajter både inom och utanför Sverige där man kan beställa dräkt - var ute i god tid!!! Räkna med att det kan kosta allt från 500 - 3.500 kronor. Det finns också sömmerskor som syr konståkningsdräkter på beställning, men det brukar bli något dyrare.

Många köper sina första tävlingsdräkter begagnade via olika köp- och säljforum till en bråkdel av ursprungspriset. 

Musiken måste varje åkare själv ordna. Det är alltid ansvarig tränare som avgör om musiken passar. Ibland lämnar denna förslag på musik hen anser passar bäst - men det är åkaren själv som ska se till att musiken är klippt i rätt längd på en CD-skiva som alltid ska tas med i 2 exemplar på varje tävling.

Allt fler tävlingsarrangörer använder digitala MP3-filer, varför musiken även ska skickas digitalt till vår tävlingsansvarige, som ansvarar för att dessa kommer tävlingsarrangören till handa.

Åkare som skickar in sin musik för sent får själv stå för de merkostnader som uppstår på grund av detta.

OBS! Musiken får aldrig ha anknytning till alkohol, droger, tobak, sex, våld, politik, kommersiella produkter eller som på annat sätt är olämpligt.

Anmälningsavgifter till tävling

Anmälningsavgifterna till tävling fastställs varje år av Svenska konståkningsförbundet.

Klubben betalar anmälningsavgiften i samband med att åkaren anmäls till tävlingen och fakturerar sedan åkaren kostnaden efter tävlingen. Åkare som tävlar med 2 program betalar den högre avgiften i de fall det står två olika avgifter.

Slingatävling: 80 kr

Stjärntävling: 325 kr / 525 kr

Klubbtävling: 425 kr / 625 kr

A-tävling: 525 kr/ 875 kr

Elitserietävling: 1.075 kr  (utmanare 1.175 kr)

RM: 1.650 kr

USM, JSM, SM: 2.000 kr

Viktigt att veta - anmälan till en tävling är alltid bindande. Är uppgifterna i anmälan ofullständiga tex. om musiken inte skickats in eller licensen inte är betald, räknas det som en efteranmälan och åkaren måste betala dubbel avgift.

Avanmäler man sig innan anmälningstiden gått ut får åkaren tillbaka anmälningsavgiften. Detsamma gäller om man inte får plats på en tävling man är anmäld till.

Avanmäler man sig efter anmälningstidens slut - MEN före kl 24.00 två dagar före första tävlingsdagen får åkaren tillbaka halva avgiften, om inte startordningen redan är fastställd (då blir det inga pengar alls tillbaka). 

För att få pengarna tillbaka om man blir sjuk, skadad eller av annan anledning inte kan vara med på en tävling gäller det alltså att vara snabb och meddela klubbens tävlingsansvarige så att denne hinner föra meddelandet vidare till arrangören i tid.

Tränarkostnad

Utöver anmälningsavgiften ska åkaren betala för medföljande tränare. För att det inte ska bli extremt dyrt de gånger man åker ensam på tävling, har klubben tagit fram ett schablonbelopp som gäller för olika typer av tävlingar. Denna faktureras i samband med anmälningsavgiften efter respektive tävling.

Stjärntävlingar: 500 kr

Klubbtävlingar: 800 kr

A-tävlingar: 1.200 kr

Elitserietävlingar: 1.400 kr

Äger tävlingen rum på annan ort ska de åkare som tävlar även betala för tränarens resa och uppehälle.

Iskostnader 

Under för- och eftersäsong då vi inte får isen subventionerad av kommunen, får de åkare som tränar dela på iskostnaden. Denna kostnad varierar stort beroende på vilken ishall vi får tid i och hur många grupper/åkare som tränar samtidigt på isen.

Uppdaterad: 23 AUG 2018 04:08 Skribent: Caroline Knösch
Du missar väl inget viktigt?!
Om du prenumerera på våra nyheterså får du meddelande varje gång vi lägger ut något nytt... Se instruktioner HÄR

 

 

Postadress:
KK Sundbyberg - Konståkning
Erika Sladius, Landsvägen 71
17265 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kksundbyberg@gmail.c...

Se all info

 

Guldsponsor

 

 

 

Sponsorer
 

Du har möjlighet att stödja klubben


Sponsorer för Helgatrofén 2019