Hoppa till sidans innehåll

Statuter


 

 

STATUTER

för

Ulf Lindströms

minnesfond

 

 

Bakgrund

 

Fonden instiftades efter Ulf Lindströms tragiska bortgång nyårsaftonen 1983, blott 24 år gammal. Initiativtagare till fonden var Ulfs far, Mats Lindström, övrig familj samt företrädare för Kälarne IK.

 

Ulf var en duktig idrottsman och det var också under en bandymatch i Hammarstrand han plötsligt segnade ner på isen. Hans liv gick ej att rädda.

 

Förhoppningen med denna fond är att minnet av Ulf och hans gärningar skall fortleva och att de pengar som delas ut skall bli till glädje för mottagarna.

 

Fondens förvaltning

 

Fonden ska förvaltas av Kälarne IK genom ett eget konto i föreningens bokföring. På föreningens årsmöte väljs en fondsektion vars uppgift är att besluta om utdelning ur fonden, samt redovisa dess verksamhet. Även stadgarna för Ulf Lindströms minnesfond fastställs/ändras på årsmötet för Kälarne IK.

 

Fondens intäkter

 

Fondens intäkter är i huvudsak de pengar som människor vill ge till minne av någon avliden och som de tycker ska gå till ändamål enligt nedanstående rubrik ”Utdelning ur fonden”. Även gåvor i övrigt till fonden är naturligtvis välkomna.

 

Utdelning ur fonden

 

Utdelning ur fonden ska gå till medlemmar i Kälarne IK för

 

·          utveckling inom sin idrott individuellt eller i lag, speciellt men avseende på   träningsflit och gott kamratskap

·          uppmuntran vid långvarig skada p g a idrottsutövandet

·          ändamål som fondsektionen finner mycket angeläget

 

Förslag till utdelning

 

För att bli aktuell för utdelning enligt ovan kan medlemmar i Kälarne IK bli föreslagen av annan medlem/förtroendevald. Fondsektionen beslutar om utdelning ur fonden. Utdelning sker en gång per år vid föreningens årsmöte.

Uppdaterad: 19 APR 2008 15:00 Skribent: Olof Hallenborg

Vår förening samarbetar med Svenska Spel. Det innebär att varje gång du spelar via Svenska Spels banner här på vår hemsida får föreningen en del av din insats. Spela på Oddset, Stryktipset, Lotto, Keno eller Triss härifrån och då stödjer du klubben. Ditt spel, alltid en vinst för Kälarne IK. 

 

 Snabblänkar

 Ansjö

forsindustrier

norrsgkog

  

kälarneVVSny

1854688

Postadress:
Kälarne IK
Svedje 180
84497 Kälarne

Kontakt:
Tel: 069640357
E-post: This is a mailto link

Se all info