Hoppa till sidans innehåll
Foto: Problemskytten

St-Olavsloppet 2014 i mål!!

28 JUN 2014 22:15
Loppet har genomförts med bravur och Dasslocket är nu överlämnat till Tullus!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:39

Efter 9 år på Kälastugans vägg har nu dasslocket plockats ned och överlämnats till Tullus vid en kort ceremoni vid målgången i Östersund den 28 juni. Alla i laget har ansträngt sina kroppar och har gemensamt nått 4:55 min:sek/km vilket är ett mycket bra resultat. Vi hade en kall uppstart i Trondheim där Victor inleddet loppet med en framskjuten placering som i vi i vanligt ordning när Victor startat inte kan försvara, men vi har haft det roligt och alla har gjort sitt yttersta för att äntligen göra det möjligt att plocka ned dasslocket från spiken i Kälastugan. Med omkring 30 löpare har laget avverkat de 34 milen mellan Trondheim och Östersund på 27 tim och 47 min. Vi har haft en åldersspridning på omkring 50 år i laget och det är roligt att flera generationer löpare är med och springer. Några som anser sig ha syndat med träningen under året har utlovat regelbunden träning och jag hoppas att alla förstår att grundsyftet är just detta, att skaffa sig som vana att utifrån de egna förutsättningarna komma igång med regelbunden motion. Det är inte kilometertiden i sig som är viktig utan just det att man sporras till att skaffa sig goda vanor. 2015 års lopp har alltså redan börjat…

 

Stig-Olov Persson som sprungit för Kälen sedan starten 1991 kunde i år inte vara med beroende på knäproblem. Det är alltså inte så att hans flytt till Alsen diskvalificerat honom från deltagande, även om det går rykten att Alsen försökt värva Stickan till sitt StOlavslag, men transferavtalen föreskriver minst 1 års karens innan en övergång kan ske. Lag Olsson försökte värva Anders Björkman, vilket fick lagledningen att protestera kraftigt eftersom Anders är långtidskontrakterad för Kälen. Att han förra året sprang för lag Olsson förklaras av att Kälen då inte deltog i StOlavsloppet och då är det fritt fram att springa för andra lag för att hålla formen. Tomas Jönsson som drog ett tungt lass i Norge sprang för annat lag både fredag och lördag men där gäller en specialöverenskommelse.
Thomas har sin verksamhet (konservering av djur) i Kälen (Slåtteråsen) men bor i Krokom och kontrakteras endast delvis av Kälen. Viktor Johnsson med sin framskjutna 9:e placering dag 4 (en av Kälens genom tiderna bästa) är givetvis ett attraktivt byte för transferavtal, men sponsorintäkter gör att vi kan bjuda på pizza i Norge, vilket är en förmån få andra lag kan matcha. Nils Johnsson har dessutom tecknat ett för Kälen mycket förmånligt långtidsavtal mellan klubben och Viktor (det gäller för närvarande fram till 2031).

 

Ett särskilt tack riktas till Måns, Maria och Carl som åkte upp från Linköping och anlände fredag lunch fvb direkt Åre för löpning fredag och sedan lördag. De hann inte så mycket annat än att springa för Kälen.

 

Dessutom tackar vi alla våra sponsorer som gör det möjligt att genomföra loppet!

 

Fler bilder

Skribent: Torbjörn Skytt

Postadress:
Kälens SK - Skidor
Petra Karlsson, Kälen 205
83591 Krokom

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info