Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för klubbens förare vid Is SM i Robertsfors

12 MAR 2018 20:53
  • Uppdaterad: 12 MAR 2018 21:13

Få har väl missat att Isracingens SM-serie drog igång för drygt 2 veckor sedan. Åsele stod som värd, och Kalix MK ställde i vanlig ordning upp flera förare med medaljchanser i långnabben. Andreas Sandberg motsvarade alla förväntningar, då han var först över mållinjen i första racet - men svartflaggades snöpligt för vad som bedömdes som omkörning under gul-flagg. På Andreas incar-film kan man bilda sig en egen uppfattning, men kom ihåg att oavsett hur man ser på händelsen, så är både förare och funktionärer mänskliga, och snöröken kan vara besvärlig för alla!
https://www.youtube.com/watch?v=h84IhfBk7-Q&feature=share

Andreas kunde dock förvalta ilskan väl, och körde till sig en fin tredjeplats i dagens andra race.
Värre gick det för Fredrik Tiger, som gjorde en vådlig rullning, med mycket snö i cupén. Fredrik var rejält tagen efteråt - men x antal garagetimmar senare kom han igen med besked. Storheten låg i att ha fixat bilen till Robertsfors som kördes 2 veckor senare, och det var en bragd bara att våga ställa sig på startlinjen igen - så vilket superlativ man sen då ska använda för att han lyckades bli tvåa efter Andreas Sandberg i första racet, och därefter vann andra före Andreas - det är frågan!

Robertsfors, SM-deltävling 3, 1:a Andreas Sandberg.      Foto : Alexandra Karlsson


Robertsfors, SM-deltävling 4, 1:a Fredrik Tiger.   Foto : Alexandra Karlsson


Glada klubbkompisar, som delade lika på poängen i Robertsfors, med varsin seger och andraplats. Det här får ni gärna göra om grabbar, gärna tre racedagar till i år!
Foto : Anders Blomqvist


foto : Anders Blomqvist


foto : Anders Blomqvist


foto : Anders Blomqvist


foto : Anders Blomqvist

Även Lasse Englund har varit i farten med sin Porsche, men har inte lyckats ta sig upp på pallen ännu i år. Anton Thingvall, son till is-räven Thord Thingvall, debuterade i långnabb i Åsele, och visar att genetiken inte har förnekat sig. I Robertsfors blev det så bra som en femteplats i första racet - och man blev inte så lite stolt som medlem i Kalix MK, när man insåg att ens klubbkompisar tagit hand om tre placeeringar i topp-5!


Niklas Sandström drabbades av ett rejält kopplingshaveri precis innan Åsele, men hade nu fixat bilen och kom till start i Robertsfors. Ingen pallplacering som vi vant oss att få levererat från Niklas, men det kommer förhoppningsvis nu när serien ska avrundas med tre tävlingsdagar på Kalix-älven. Stundande helg är det Morjärv som står värd för dubbel-tävling (lördag-söndag), och därefter är det dags för final hemma i Kalix 24 mars.

Ett stort TACK till Anders Blomqvist, Alexandra Karlsson och Christina Sandberg för hjälp med bilder!

Resultat Åsele finns här

Resultat Robertsfors finns här

Skribent: webmaster
Epost: Adressen Gömd

Logga

 

LoTS

 

Svenska sportförsäkringar

 

Postadress:
Kalix MK - Bilsport
Box 116
95222 Kalix

Besöksadress:
Kalix Motorstadion E4 10 km ö Kalix
95271 Karlsborgsverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info