Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


stand

 

Kalix Segel och Motorbåtssällskap, KSMS, bildades 1948 av ett 30-tal intresserade båtmänninskor.
Målsättningen med föreningen är att höja individuell kunninghet och säkerhet inom fritidsbåtsområdet, samt att verka för ett sjömannamässigt uppträdande och befrämja all sund utveckling av segel- och motorbåtssport.

Medlemsantalet uppgick vid första verksamhetsårets början till 50-talet medlemmar. Under de första åren anordnades en flertal eskaderseglingar och andra former av gemensamma utflykter i Kalix skärgård.

Ön Trutskär blev ofta föremål för besök av medlemmarna, och 1963 påbörjades bygget av vår klubbanläggning.
Material fraktades med svett och möda över isarna om våren, så att 1964 kunde anläggningen invigas under värdiga former. Finansieringen av stugbygget stod ett 20-tal medlemmar för som tecknade en borgen på ett banklån till summan av 4000 kronor.

 

ksj

 

1969 och lagom till KSMS värdskap för Sjösportsträffen invigdes dansbanan. Efterhand har anläggningen förbättrats och förnyats. Under senare delen av 90-talet byggdes en ny stor kaj med möjligheter till matplatser och grillstäder. 2003 genomfördes en stor renovering av bastuanläggningen som numera kan räknas till de bästa i Norrbottens skärgård.

Aktiviteter inom klubben likaså i samarbete med länets båtklubbar genomförs regelbundet med sjösportsträffar på motorbåtssidan, samt arrangemang av lokala och regionala segeltävlingar.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:57

Postadress:
Kalix Segel & MBSS - Segling
Örjan Pekka, Bredviksvägen 40
95297 Kalix

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info