Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blir inget mer spel för Martin Larsen och Pontus Andersson i PBA World Championship. Vid cashers round avancerade Martin till en slutlig 24:e plats, medan Pontus ramlade ned till 39:e.
 
Den 23-årige svenske landslagsspelaren Pontus Andersson kommer att göra debut på amerikansk TV där han kommer att representera ”Världen” när de möter USA. - Det har jag inte reflekterat över än, har varit mycket fokus på det runt omkring, säger han.
 
Efter två av fyra tävlingar under World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren har ingen svensk tagit sig vidare från kvalet.
 
Till helgen påbörjas de individuella svenska mästerskapen i bowling. Då kommer den första starten på den nya SM-profilen spelas. Här får du lära dig om underlaget och får lite tips. - För många kommer spelet ligga runt andra pil, säger Joackim Biehl.
 
På grund av att Lucky Larsen Masters flyttades till Helsingborg får en av de få kvarvarande damtävlingarna: Olympia Ladies Open byta datum och kommer nu spelas redan i påsk. - Vi försöker sprida informationen, säger Spader Dams Sandra Andersson.
 
Den svensk världsstjärnan Jesper Svensson lyckas inte försvara sin titel i Cheetah Championships på den amerikanska proffstouren. När kvalet till den första tävlingen i WSOB avslutades igår var ingen svensk bland de som gick vidare.
 
14-årige Alvin Kvarnström vann DV8 Junior Masters deltävling i Stockholm och en resa till Europatouren eftersom han även blev femma i Eskilstuna där juniorlandslagets Ottilia Gunnarsson från BS Hässle vann.
 

Bowlingsverige runt omg 17

(2019-03-12 08:44)
Den här veckan börjar vi med lite dambowling. På veckans bästalista hittar vi hela fjorton damresultat över 900. Allra bäst var Wåxnäs Isabelle Hultin med 950. Isabelle hade två resultat bland de tre bästa i veckans bästalista.
 
66 lag från Piteå i norr till Staffanstorp i söder är med i den nya Bowla hela livet-ligan som startar idag. Bland annat helt nya lag och några som har återuppstått. - Vi är positivt överraskade av gensvaret, säger Peter Lagerroos.
 
I Mora har de högtflygande planer, de rekryterar nya bowlare som få i landet och de hoppas kunna bli en av de ledande bowlinghallarna i Sverige. - Vi siktar så klart så högt som möjligt, säger Mikael Alfredsson.
 
Sydallsvenskan fortsatte denna helg även under söndagen med sina sammandrag. Idag gick dessa av stapeln i Baltiska hallen i Malmö samt i Kristianstads bowlinghall.
 
Regerande svenska mästaren Viktor Danielsson slog hela 1042 men det hjälpte inte utan IKW/Köping förlorade med 13-7 mot BKF Falkenberg. I dameliten tog Spader Dam sin 16:e seger på 17 matcher när man i Högdalen vann mot B-K Eva med 14-6.
 
Nej, ni läste inte fel. BK Söder är obesegrade hemma i Kristianstad de senaste fyra säsongerna - imponerande! I Norra gruppen börjar Sandviken flåsa AIK i nacken i kampen om sista kvalplatsen.
 
Norrköpingslaget Örnen vann sina två matcher i söndagens minisammandrag i Sundbybergshallen. Vinsterna gör nu att Örnen leder sin grupp i Mellanallsvenskan och kan nu sikta in sig på kval till elitserien.
 
Ludvika BK och BK Glam blev de stora vinnarna med två segrar var i Mellanallsvenskans minisammandrag på lördagen. Särskilt Ludvikas dubbel var viktig för laget i sin jakt på en kvalplats till Elitserien.
 

Postadress:
Kalmar AIK BK - Bowling
Runnehällsvägen 11
39354 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0703585468
E-post: maire.wiede@gmail.com

Se all info