Hoppa till sidans innehåll

Klubbrekord av damlaget!

21 OKT 2020 15:38
Med 764 poäng i lördagens serietävling satte damlaget nytt klubbrekord. Det tidigare löd 742 och sattes i Göteborg under 2017.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2020 15:38

I den sista och fjärde serieomgången fick damlaget tävla i Allsvenskan division 1 istället för i Elitserien pga en placering utanför topp-8 efter tre serieomgångar. Reglerna är att topp-2 i Allsvenska division 1 efter serieomgång 4 sedan får gå upp i Elitserien till kommande säsong, och där ser det just nu ljust ut för damlaget efter helgens fina resultat. När resten av klubbarna har tävlat i helgen vet vi hur det går. 

Herrlaget gjorde 1404 poäng vilket kan räcka för att hålla sig kvar i division 1 till kommande säsong. Även det får vi veta efter helgen när alla tävlingar genomförts.

Klubbens veteranlag ska utgöras av tre lyftare, men pga skador och andra orsaker fick Magnus Schön ensam lyfta och skrapa ihop poäng till laget. 

Övriga klubbrekord som sattes var av två uppskattade tillskott i våra seniorlag. 68 kg ryck samt 154 kg i totalen i klass 64 lyftes av Moa Henriksson som gjorde sin tävlingsdebut. Väldigt fin prestation i en debut! 
Albert Klein satte nya rekord med 112 kg i stöt samt 199 kg i totalen i klass 81. (Nästa tävling hoppas vi på en 200 kg-total!) Detta var Alberts andra tävling i Kalmar AK-trikån och också han gör en väldigt fin insats. 

Alla resultat från i helgen hittar ni här. Samt uppdaterade listor över klubbrekord här.

Skribent: Lisa Nyström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kalmar AK
Stagneliusgatan 31
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info