Hoppa till sidans innehåll

Marknad


Med sikte på framtiden! Vision 2016/2017 (Karlskronamodellen)

 

Till denna säsong ändrades namnet IF Kalmar Hockey till Kalmar HC och stadgarna ändrades så att styrelsen numera består av fem personer istället för sju.

Anledningen till namnändringen var att de flesta kallar hockeyn i Kalmar för Kalmar HC, HC eller KHC och styrelsen ville knyta ihop nutid med ”framgångsåren” på 90-talet eftersom vi tror på en ny era för hockeyn i Kalmar.

Vi ville också, med ändringen av antalet styrelsemedlemmar, förändra tankesättet i föreningen och göra styrelsearbetet enklare genom att låta styrelsen arbeta med styrelsefrågor och istället bygga upp en struktur i föreningen där varje sektion/avdelning ska vara mer eller mindre självgående.

Varför använder vi arbetsnamnet ”Vision 2016/2017”?

Det gör vi för att Kalmar Kommuns och Kalmar HC:s mål är att vi då har en ny Arena för hockey i Kalmar. Ifall Kommunen inte vill bygga arenan kommer vi och en samarbetspartner att titta på att göra det själva. Unikt för en div 3-klubb! Ny arena möjliggör andra inkomster för Kalmar HC som gör vår vision möjlig att genomföra.

Styrelsens vision är att vi till säsongen 2016/2017 ska:

  • Ha de mest välutbildade ledarna i södra Sverige
  • Ha de mest välutbildade ungdomarna avseende kost, mental träning, fysik och teknik.
  • Ha så låga kostnader som möjligt för barn och ungdomar avseende medlems- och spelaravgifter
  • Ha en stor del egna spelare som försörjer junior- och A-lag men även fostra spelare till högsta elitnivå (elitserien, landslag och NHL).
  • A-lag på högsta möjliga nivå (2016/2017 div 1) för att attrahera ungdomar att börja spela hockey
  • Ha det bästa arrangemanget kring våra matcher på senior-, junior- och ungdomsnivå genom att utveckla miljön kring hockeymatcher så det ska attrahera företags representation genom restauranger, barer och andra serveringar. Kalmar behöver hockeyn på vintern!

 

För att detta ska lyckas behövs Ni! Kalmar HC behöver samarbetspartners som vill vara med på resan. Allt från sponsorer till företag som erbjuder våra A-lagsspelare arbete. Eller varför inte kliva in i föreningen som delaktig i framtidsarbetet?

 

PS: Varför står det Karlskronamodellen i rubriken? Vi har valt att göra resan mot toppen på ungefär samma sätt som Karlskrona gjorde. För tio år sedan spelade de div 3. Nu är de i Hockeyallsvenskan samt har en av södra Sveriges största ungdomsverksamhet.

 

E-post till marknadsgruppen: This is a mailto link

 

Uppdaterad: 18 NOV 2012 13:04 Skribent: Lasse Törnqvist

 

 
 

Postadress:
Kalmar HC - Ishockey
Smålandsgatan 21
39235 Kalmar

Besöksadress:
Smålandsg. 21
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 048020970
E-post: This is a mailto link

Se all info