Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag inleddes världscuptävlingen i Maraton i Paris, den första internationella tävlingen för landslaget sedan VM 2019. På Short track-distansen överraskade "sprintern" Melina Andersson och tog landslagets första seniormedalj sedan 2015!
 
Fjolårssäsongen ställdes in helt för Maratonlandslaget. Men nu är det dags igen och det är en laddad trupp med flera intressanta namn som är på plats i Frankrike när Världscuptävlingar väntar i helgen.
 
Världscuptävlingarna i Markkleeberg är igång! Både Kanotslalom och Kajakcross/Extreme Slalom väntar för den svenska truppen.
 
Idag lanserar vi hemsidan för projektet Freedom on Water, ett Erasmusprojekt för ökad inkludering av personer med funktionsnedsättning.
 
Paddlewpowersuccén från förra året håller i sig och nu har konceptet utökats med ett blått band som en direkt fortsättning på den gröna nivån.
 
Efter att Finland tvingats tacka nej till Sprint-NM står det nu klart att Jönköping tar över arrangemanget.
 
I helgen avgjordes SUP-SM i långdistanspaddling på sjön Sävelången i Lerum.
 
Världseliten i Kanotslalom & Kajakcross/Extreme slalom är på plats i Prag, däribland det svenska landslaget med fyra paddlare. Imorgon inleds tävlingarna, en spännande helg väntar!
 
I helgen gjordes förbundets första livesändning från Jönköpingsregattan, nu vill vi ha din hjälp att göra sändningarna bättre!
 
I helgen kördes årets första slätvattentävling Jönköpings kanotregatta på Rocksjön, det var också premiär för kanotförbundets livesändningar.
 
Fem idrottsförbund med vatten som gemensam nämnare drar igång ett projekt kring "Framtidens vattensportanläggning" och söker nu dig som vill projektleda denna spännande satsning, sista ansökningsdag är 25 juni!
 
Petter Menning är tillbaka på mästerskapspallen, Brons på K1 200 m! Och Martin Nathell slog till med en fjärdeplats på K1 1000 m. Svenskduon stod för ett mycket starkt mästerskap.
 
Till helgen är det dags för årets första tävling i Jönköping och tillika premiär för Kanotförbundets livesändningar!
 
Nu inleds Sprint-EM i Poznan, Polen. En svensk vass duo utgör en liten men mycket vass trupp, Petter Menning och Martin Nathell är redo att ta sig an den europeiska eliten!
 

Inbjudan Sprint-SM 2021!

(2021-06-01 15:50)
Nu är väntan över, inbjudan till årets Sprint-SM på Hjälmsjö Arena är här!
 

 

 

 

Postadress:
Kalmar KK - Kanot
Ängöleden 10
39236 Kalmar

Besöksadress:
Ängöleden 10
39236 Kalmar

Kontakt:
Tel: 048014977
E-post: kansli@kalmarkanotkl...

Se all info