Hoppa till sidans innehåll

Fortsatta framgångar för Kalmarförarna i tuffast möjliga motstånd

22 JUN 2021 07:01
Helgen den 19-20 juni kördes den andra deltävlingen i SKCC-serien 2021 i Jönköping. I det tuffa motståndet visade återigen våra förare vilken hög klass de håller.
  • Skapad: 22 JUN 2021 07:01

Det är ett späckat tävlingsschema för våra förare. Bara en vecka efter tävlingarna på Hagaslättbanan i Lessebo var det dags för nästa deltävling i SKCC-serien 2021. Den här gången på Axamo ring i Jönköping. Tävlingen hade samlat deltagare från stora delar av Sverige och startfälten uppgick i flera klasser till närmare 50 förare eller fler. Kalmar MK karting representerades av totalt 6 förare.

På lördagen var det dags för våra förare i Micro (Alve, Alvin och Gustav) att ge sig ut. Körningen fungerade bra redan från början och allt eftersom dagen fortskred höll sig de sig långt fram i resultatlistorna. När det äntligen blev dags för final framåt seneftermiddagen låg spänningen i luften. Finalen blev också mycket spännande. Alve korsade mållinjen först, men blev dessvärre utesluten efter ett mycket omdiskuterat domslut. Tätt därefter följde Alvin och Gustav på fin fina plats 6 respektive 8. Ett stort grattis till er båda.

På söndagen var det dags för våra förare i Mini (Albin) och J125 (Alex och Karl). Albin körde stabilt under dagen, vilket resulterade i en 7:e startplats i semifinalen. Efter en tilltrasslad start i semifinalen föll han dessvärre tillbaka. I finalen tog han dock revansch och körde upp sig från 21:a till 14:e plats av totalt 49 startande. I klassen J125 levererade Alex och Karl bra körning direkt, vilket resulterade i 4:e (Karl) respektive 6:e (Alex) bästa tid i tidkörningen. Därefter följde heatkörning, semifinaler och slutligen final. Karl var obeveklig och lät ingen komma i närheten av förstaplatsen som han behöll dagen igenom. Även Alex körde mycket bra och slutade på 6:e plats i sin semifinal. För Alex del var dessvärre oturen framme och ett läckande lock till bensintanken resulterade i att han tappade mark i finalen.  

Nästa deltävling går av stapeln i Kristianstad och helgen därefter är det dags för Kalmars deltävling helgen den 10-11 juli. Missa inte detta!

Skribent: Niklas Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kalmarmk1922@gmail.c...

Se all info

Exempeltext