Hoppa till sidans innehåll

Semesterracet / SKCC 2020 inställt!

08 JUN 2020 17:00
  • Skapad: 08 JUN 2020 17:00

Styrelsen för Kalmar MK Karting (KMK) och tävlingskommittén har den 6 juni 2020 haft ett extrainsatt möte angående Semesterracet / SKCC som var planerat den 4-5 juli 2020.

Det beslutades att INTE genomföra tävlingen. Grunden till beslutet anförs enlig nedan.

Coronapandemin har i Sverige en mycket ojämn regional spridning. I Kalmar län med omnejd har smittan ännu inte fått samma fäste som i många andra regioner i landet. Enligt rapporter KMK tagit del av är sjukdomen i sakta ökande för att nå sin kulmen i augusti.

KMK bedömer att ett stort antal deltagare från stora delar av Sverige kommer att ansluta till tävlingen med tanke på den ”tävlingstorka” som varit. I en beräkning av KMK´s funktionärsstab ingår en stor del i den riskgrupp som Folkhälsomyndigheten har beskrivit. Flera har dessutom nära anhörig som också bör undvika kontakt med stora folkgrupper.

Liv och hälsa måste ges företräde i sådana här situationer. Med anledning härav kan inte KMK på ett förväntat ansvarsfullt sätt i nuläget arrangera en tävling av det här formatet, som dessutom befaras bidra till att förstärka sjukdomens fäste i regionen.

Styrelsen Kalmar MK Karting

Skribent: Niklas Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kalmarmk1922@gmail.c...

Se all info

Exempeltext