Hoppa till sidans innehåll

SKCC-tåget rullar på i full fart

05 JUL 2021 09:13
Helgen den 3–4 juli kördes den tredje deltävlingen i SKCC-serien 2021 på Åsum ring i Kristianstad. Kalmar MK karting representerades av flera förare i flera olika klasser under både lördagen och söndagen.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2021 09:13

På lördagen körde Alve, Alvin och Gustav i formel Micro, medan Ludde tävlade i OKJ. På söndagen körde Sigge i uppvisningsklassen Cadetti, Albin i formel Mini, Alex, Ludde och Karl i J125, samt Elias i DD2.  Båda dagarna bjöd på mycket spännande och tät racing i mestadels gassande solsken. Värmen bjöd emellertid på utmaningar för såväl förare som mekaniker. Medan förarna kämpade med att hålla vätskebalansen fick mekanikerna jobba hårt med det mycket höga greppet i banan. När väl målflaggan visats för sista gången kunde Kalmar Motorklubb återigen stolt konstatera att klubbens förare håller en mycket hög nivå. Högst upp tog sig Karl som slutade tvåa i J125. I samma klass slutade Alex och Ludde på 8:e respektive 13:e plats. I Micro slutade Alve och Alvin på 4:e respektive 17:e plats, medan Gustav tyvärr tvingades avbryta tävlingen. Ludde som ”dubblade” körde på lördagen in på en 5:e plats i OKJ. I mini slutade Albin på en 12:e plats och i DD2 slutade Elias på en 4:e plats. I klassen Cadetti sker ingen tidtagning eller rangordning, men Sigge blir att räkna med när åldern är inne för formel Micro.

Kalmar Motorklubb tackar Kristianstad Kartingklubb för en väl organiserad och genomförd tävling. Vi ses i Kalmar nu till helgen (10–11 juli)!

Skribent: Niklas Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kalmarmk1922@gmail.c...

Se all info

Exempeltext