Hoppa till sidans innehåll

Kalmar Motorklubb – Karting


Kartingsektionen ingår som en av flera sektioner i Kalmar Motorklubb, som bildades 1922. Anläggningen på Skogstorp ägs av Kalmar kommun och förvaltas av Kalmar Motorklubb. Verksamheten bygger uteslutande på ideellt arbete och en gemensam passion för motorsport. Under årens lopp har Kalmar Motorklubb bland annat stått som arrangör för VM-tävlingar (1972 och 1982), samt ett EM (1979) i karting.


Den första kartingbanan på Skogstorp anlades 1966–1967 och det nuvarande utseendet fick banan en bit in på 2000-talet. Under senare år har stora investeringar gjorts i form av bland annat ett Pixelsystem (ljusbaserat flagg-/signalsystem) och en ny läktare. Det planeras även för en utbyggnad av Pixelsystemet med en ramp för startljusen, samt uppsättande av startkameror.


Årligen anordnar Kartingsektionen två stora tävlingar på Skogstorps Motorarena, dels det anrika ”Semesterracet” som går av stapeln i början av sommaren, dels en deltävling i Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC).


För de som är intresserade av att prova på Gokart finns möjlighet att testa riktiga tävlingskartar. Klubben erbjuder dessutom kostnadsfria förarutbildningar och licenstagning. Missat inte heller nästa tillfälle då Karting on Tour besöker Kalmar Motorklubb och Skogstorps Motorarena.


Följ oss gärna via nyheter och vår Facebook-sida, Kalmar MK Karting.

 

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0730824900
E-post: kjellandersson@gmail.com

Se all info

Exempeltext