Hoppa till sidans innehåll


Borta bra, men hemmabana bäst!

Under dagarna två den andra helgen i juli 2021 kördes SKCC 2 och Semesterracet på Skogstorp. Totalt ställde 180 tävlande upp i åtta olika klasser och våra hemmaförare skämde återigen bort oss med fina prestationer.

_______________________________________________________

Skogstorps Motorarena är för närvarande öppen för träning förutsatt att gällande rekommendationer från SBF, Riksidrottsförbundet och Region Kalmar följs. 

________________________________________________________

Information angående Coronaviruset

De ordinarie träningarna (tisdagar 15.00–20.00 och lördagar 13.00–18.00) är tillsvidare öppna för alla, men nedanstående punkter ska beaktas:

  • Anmälan krävs, läs mer här.
  • Träningen ska genomföras på ett smittsäkert sätt (se nedan).
  • Maximalt 1 ansvarig ledare/mekaniker per förare.
  • Personer med symtom ska inte komma till träningen.
  • Personer som tillhör riskgrupper (t.ex. äldre) bör inte komma till träningen.
  • Tänk på att hålla en god handhygien.
  • Tänk på att hålla god distans i depån.
  • Undvik kroppskontakt.

________________________________________________________

Kalmar Motorklubb – Karting

Kartingsektionen ingår som en av flera sektioner i Kalmar Motorklubb, som bildades 1922. Anläggningen på Skogstorp ägs av Kalmar kommun och förvaltas av Kalmar Motorklubb. Verksamheten bygger uteslutande på ideellt arbete och en gemensam passion för motorsport. Under årens lopp har Kalmar Motorklubb bland annat stått som arrangör för VM-tävlingar (1972 och 1982), samt ett EM (1979) i karting.


Den första kartingbanan på Skogstorp anlades 1966–1967 och det nuvarande utseendet fick banan en bit in på 2000-talet. Under senare år har stora investeringar gjorts i form av bland annat ett Pixelsystem (ljusbaserat flagg-/signalsystem) med en ramp för startljus och startkameror, samt en ny läktare i anslutning till startdepån.


Årligen anordnar Kartingsektionen två stora tävlingar på Skogstorps Motorarena, dels det anrika ”Semesterracet” som går av stapeln i början av sommaren, dels en deltävling i Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC). Vidare arrangeras det deltävligar i den lokala serien Sydostcuppen som är ett samarbete med klubbarna i Lessebo,Växjö och Jönköping.


För de som är intresserade av att prova på karting finns möjlighet att testa riktiga tävlingskartar. Ta kontakt med Peter Cedervall (0737-084 621) eller någon i styrelsen så hjälper vi er igång. Klubben erbjuder dessutom kostnadsfria förarutbildningar och licenstagning. Missat inte heller nästa tillfälle då Karting on Tour besöker Kalmar Motorklubb och Skogstorps Motorarena.


Följ oss gärna via nyheter och vår Facebook-sida, Kalmar MK Karting.

Nu är sommaren här och det är full fart på träningarna. Välkomna ut att köra, men tänk på att hålla avståndet i depån (foto: Torbjörn Karlsson).

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0730824900
E-post: kjellabandersson@gma...

Se all info

Exempeltext