Hoppa till sidans innehåll

Om Kalmar Motorklubb – Karting


Rättelse!

Med anledning av att det har publicerats felaktiga uppgifter om vilka klasser som är inbjudna till SM 2022 kommer här ett förtydligande. Följande klasser kommer att vara inbjudna:

Junior 60 (inbjudningsklass), Junior 125, Senior 125, OKJ, OK och KZ2

Inbjudan till SM 2022 i Kalmar kommer sannolikt att öppna under vecka 24.

__________________________________________________

Träningsuppehåll vecka 24-26!

Vecka 24 och 25 är det ”tysta veckor” på Skogstorp och träningsuppehåll för alla sportgrenar. Vecka 26 är det folkraceläger och därmed ingen kartträning på torsdagen eller lördagen.

__________________________________________________

Bilder från SKCC/Guldcupen 2022

Kalmar Motorklubbs egen hovfotograf Hasse var ute med kameran under helgen 7-8 maj och förevigade den första dubbeltävlingen i SKCCs historia, även kallad Guldcupen. Bilderna finns här.

_____________________________________________________

Skogstorp rustas för 100-års jubileum och SM i karting 2022, vilket uppmärksammas i media

Arbetet med upprustningen av Skogstorp inför Kalmar Motorklubbs 100-års jubileum och SM i karting 2022 är i full gång. För närvarande anläggs nya bullervallar, en ny depåinfart och parc ferme, samt nya funktionärsskydd. Se bilder här.

I mitten av februari var SVT Smålandsnytt på plats och gjorde ett reportage. Se inslaget här.

Är ni sugna på att hjälpa till som funktionärer vid SKCC eller SM 2022 i kalmar, klicka här.

 _______________________________________________________

Information angående Coronaviruset

Skogstorps Motorarena är för närvarande öppen för träning förutsatt att gällande rekommendationer från FolkhälsomyndighetenSBF, Riksidrottsförbundet och Region Kalmar följs. 

________________________________________________________

Kalmar Motorklubb – Karting

Kartingsektionen ingår som en av flera sektioner i Kalmar Motorklubb, som bildades 1922. Anläggningen på Skogstorp ägs av Kalmar kommun och förvaltas av Kalmar Motorklubb. Verksamheten bygger uteslutande på ideellt arbete och en gemensam passion för motorsport. Under årens lopp har Kalmar Motorklubb bland annat stått som arrangör för VM-tävlingar (1972 och 1982), samt ett EM (1979) i karting.


Den första kartingbanan på Skogstorp anlades 1966–1967 och det nuvarande utseendet fick banan en bit in på 2000-talet. Under senare år har stora investeringar gjorts i form av bland annat ett Pixelsystem (ljusbaserat flagg-/signalsystem) med en ramp för startljus och startkameror, en ny depåinfart och parc-ferme område, samt en ny läktare i anslutning till startdepån. Även miljön för närboende och funktionärer har förbättrats.


Årligen anordnar Kartingsektionen två stora tävlingar på Skogstorps Motorarena, dels det anrika ”Semesterracet” som går av stapeln i början av sommaren, dels en deltävling i Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC). Vidare arrangeras det deltävligar i den lokala serien Sydostcuppen som är ett samarbete med klubbarna i Lessebo och Växjö. Det förekommer även att andra tvävlingar/serier, till exempel Rookie Cup som är till för de som är nya i sporten och vill prova på att tävla, besöker Skogstorp.


För de som är intresserade av att prova på karting finns möjlighet att testa riktiga tävlingskartar. Ta kontakt med Peter Cedervall (0737-084 621) eller någon i styrelsen så hjälper vi er igång. Klubben erbjuder dessutom kostnadsfria förarutbildningar och licenstagning. Missat inte heller nästa tillfälle då Karting on Tour besöker Kalmar Motorklubb och Skogstorps Motorarena.


Följ oss gärna via nyheter och vår Facebook-sida, Kalmar MK Karting.

Förarna redo för start i formel Mini då Rookie Cup gästade Kalmar hösten 2021 (foto: Hans Klingstedt).

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kalmarmk1922@gmail.c...

Se all info

Exempeltext