Hoppa till sidans innehåll

Träningsregler

13 JAN 2021 09:00
  • Uppdaterad: 13 JAN 2021 08:48

Träningstider på Skogstorp*

Tisdag 15:00 - 20:00 Karting
Torsdag 15:00 - 20:00 Road Racing
Lördag 13:00 - 18:00 Karting/Road Racing

 

* Under två veckor, i anslutning till midsommar, varje år är det träningsuppehåll (stängt) på Skogstorps Motorarena.

* Under några helger per säsong arrangeras tävlingar (Karting, Road Racing och Folkrace) på Skogstorps Motorarena. Vid dessa tillfällen är banan stängd för träning. 

* Kolla alltid kartingkalendern innan ni åker ut för att träna.  

Träningsregler

Förutom sunt förnuft och gott humör finns det lite regler att följa för att få träna på Kalmar Motorklubbs bana/Skogstorp.

Det måste finnas en ansvarig träningsvakt för att banan skall vara öppen för träning. Under lågsäsong, då det inte finns schemalagda träningsvakter, är det första myndiga person på plats som ikläder sig rollen som träningsvakt. Den som lämnar anläggningen sist kontrollerar att byggnader är låsta, samt låser stora grinden.

Ensamträning är inte tillåtet. Det måste finnas ytterligare minst en person närvarande som kan larma om en olycka sker.

För att få träna krävs att man har anmält sig. För att anmäla sig till träningarna på Skogstorp laddar man ner Heja-appen (https://heja.io/) och anger följande teamkod: CA-156281 Därefter registrerar man sig och väljer det datum som man tänkt träna och anmäler sig. Glöm inte att även registrera er i träningspärmen, som finns i anslutning till startgriden, och betala eventuella avgifter innan träning påbörjas.

Obligatorisk personlig utrustning för föraren och utrustning i depån:

  • Godkänd hjälm med visir
  • Handskar som täcker handlederna
  • Overall
  • Skor som täcker anklarna
  • Godkänd brandsläckare
  • Godkänd skyddsmatta under karten 

Normalt kör var klass för sig i ett eget pass, men om det är få som tränar kan vissa klasser få köra tillsammans (se generellt upplägg). Cadetti ska dock alltid köra själva! Träningsvakten avgör vad som gäller. Träningsgrupperna startar varje kvart i ett rullande schema. Målflagga visas efter varje pass och alla förare kör då omedelbart in i depå. Föraren ska stanna före stopplinjen i depån och körning i depåområdet är absolut förbjuden.Vid utfart från respektive infart i depå ska detta signaleras av föraren med uppsträckt arm.

OBS! Vi tillåter ingen körning på banan utan licens! Har ni ingen licens kan en "prova-på-licens" lösas (se nedan).

Avgifter!

Träningen är avgiftsfri för medlemmar i Kalmar Motorklubb, samt Lessebo Motorklubb och Wäxjö Motorsällskap (dock inte dag före tävling), som har löst träningsavgift.

Kostnad för icke medlemmar är 300 kr/förare och dag. Betalning sker på plats via Swish (123 158 88 13) och märks: Träningsavgift KMK-karting. Det går även bra att använda QR-koden nedan.

Om du inte har någon förarlicens, kostar det 125 kr för en "prova-på-licens". Denna löses genom appen "Svensk Bilsport" från SBF som kan laddas ned från Google Play respektive Apple App Store. Ta gärna kontakt med Peter Cedervall (0737-084 621) eller någon i styrelsen om du är intresserad av att prova på karting.

Tänk på miljön!

Använd godkänd skyddsmatta och uppsammlingskärl under din kart för att skydda marken från spill. Rengör mattan endast på, för ändamålet avsedd plats.

För att få träna måste du ta del av vår miljöpolicy och regler kring denna som finns anslagen i depån.

Skribent: Niklas Nilsson

Postadress:
Kalmar MK
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Besöksadress:
Skogstorps Motorarena, Kläckebergavägen 92
39590 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kalmarmk1922@gmail.c...

Se all info

Exempeltext