Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


Som nybörjarförälder kan det vara lite svårt att komma in i orienteringsvärlden. Det är ju alltid så att de som är mitt i verksamheten blir lite hemmablinda för vad som kan uppfattas som svårförståeligt och oklart för den nye. Syftet med den här informationen  är att ge en liten inblick i orienteringsverksamheten hos Kalmar OK.

Mer information om vår verksamhet finner du genom att surfa runt på vår hemsida. 

Bra information om orientering, kartan, kompassen, tävlingsformerna och ålders- och klassindelningen hittar du även på orientering.se/Borjaorientera (nytt fönster).

Ungdomsträning

Tisdagar är klubbens stora träningsdag; för nybörjare, ungdomar och vuxna. Då finns det orienteringsbanor med teknikträningsmoment som passar alla. Ungdomarna är uppdelade i olika träningsgrupper utifrån det egna kunnandet

Under april anordnar klubben ungdomsträningar och då hälsar vi nya ungdomar välkomna att prova på.

Under maj är det en ungdomstävling för alla ungdomar som heter ungdomens 5-dagars. Här lär vi oss hur det går till att tävla. Det är ett samarbete med grannklubbarna Nybro, Torsås, Ålem, Emmaboda och Alstermo.

Under juni finns det träning för hela familjen på tisdagarna.

Under juli är det sommaruppehåll. Sedan sätter vi igång igen med träning för ungdomar och nybörjare i mitten av augusti och fortsätter med tisdagsträningar under september och oktober.

Tävlingar

Det finns också tävlingar att delta i, både interna inom klubben och  tävlingar som andra klubbar anordnar. Tävlingarna går runt om i Småland. Det är inga som helst krav på tävlingsresultatet, men för att bli bättre och "hänga med" bör man delta i tävlingar.

Läger

Vi ordnar också några läger varje år, dels själva i klubben, dels sänder vi deltagare till distriktets läger, och några enstaka till elitläger på nationell nivå. Lägren kan gå i Småland eller som en resa till andra delar av landet med andra terrängtyper. 

Helgutflykt

Tävlingarna är förlagda till lördagar och söndagar. Följ gärna med ungdomarna ut på tävlingarna eller försök samordna med andra föräldrar, så att ni kan turas om. Ni får då själva se hur det går till på en tävling och kan heja på alla duktiga ungdomar på spurtsträckan före mål. Vill ni själva orientera finns det alltid öppna motionsbanor, d.v.s. banor som man inte behöver föranmäla sig till och där man själv väljer svårighetsgrad från nybörjare till elit.

Föräldraengagemang

Liksom inom många andra idrottsgrenar behövs förvisso också inom orienteringen ett visst mått av föräldraengagemang för att barnen skall kunna delta och utvecklas i sporten. På föräldrarna kommer ansvaret att t.ex. upplysa barnet om vilka aktiviteter som erbjuds, påminna om träningstider, hjälpa till att anmäla barnet till lämpliga tävlingar efter råd från ungdomsledarna, skaffa lämplig utrustning och erbjuda skjutshjälp till träningar och tävlingar. Med andra ord en uppbackning såväl moraliskt som praktiskt.

Uppdaterad: 16 MAR 2016 21:11 Skribent: Anne Lindell

 

Samlingsplats för samåkning:

Giraffens parkeringsplats vid Arken Zoo, tid brukar avtalas via Facebook.

 

 EventorBanner178x42
 
logos 2 (1).jpg
ETT RENT KALMAR LOGO 2021.jpg
 Funktiona╠êrsfo╠êrening-Sma╠èlandskusten-2023-tva╠è-rader.png
Soft_Hittaut_Kalmar_Rosa_Svart_RGB.png
thumbnail_Kalmar_OK_FB_Insta_1080x1350.jpg

 

 

Postadress:
Kalmar OK - Orientering
Liselotte Klemming, Kyparevägen 8
39364 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info