Hoppa till sidans innehåll

Stallvärd


Som stallvärd är du en viktig del i att få alla som besöker KBF att känna sig välkomna och bekväma. Du finns i stallet för de elever som rider så de har någon att fråga, du hjälper dem vid behov och du hjälper till med fodring och mockning. Stallvärdarna har en väst med tryck så att alla kan se vem de kan fråga om de undrar något.

Du kan bli stallvärd från att du är 13 år. Som stallvärd samlar du poäng som du sedan kan använda till privatlektioner eller andra roliga grejer i vår verksamhet. Har du delfoderhäst på KBF ingår det att vara stallvärd en kväll varannan eller var tredje vecka.

Stallvärd

Stallvärdarnas uppgifter

Börja alltid med att hälsa på de instruktörer som jobbar och tala om att du är dagens stallvärd. Ta på dig stallvärdskläder

  • Att finnas i stallet så att eleverna som rider har någon att fråga. Tänk på att det ofta är du som får ta kontakt när någon behöver hjälp, det är inte säkert eleverna vågar fråga dig.
  • Mocka, sopa, plocka upp borstar, spön osv så att det är snyggt i stallgången och rännorna. Detta får göras flera gånger under kvällen
  • Kvällsfodra kraftfoder när det är pågående lektion.
  • Blir det tid över pyssla med någon häst så att alla ser att du är aktiv i stallet.
  • På helgerna, hjälpa till i alla lektionsbyten. Kolla att ledarna har kommit, vid behov hjälpa till att leda. Se till att det är ordning i stallet (det är jourens uppgift, men ibland kan det behövas lite extra hjälp).
  • Framförallt ska du finnas i stallet, ta kontakt och prata med så många elever som möjligt så att alla känner igen dig och vet att du finns och att de får lära känna dig.
  • Ta matrast när det inte påverkar lektionsbyten.

Som stallvärd får du en poäng per timme du är stallvärd.

Uppdaterad: 08 JAN 2018 20:17 Skribent: Sara Svensson
Epost: Adressen Gömd


Postadress:
Kalmarbygdens FRK - Ridsport
Svensknabbevägen 9
39351 Kalmar

Kontakt:
Tel: 048024612
Fax: 048024612
E-post: This is a mailto link

Se all info

hööks