Hoppa till sidans innehåll

Våra regler för klubbtävlingar på KBF


Klubbtävlingar på KBF

 

Förutsättningen för att vi ska kunna arrangera tävlingar är att alla deltagare hjälper till. Eftersom vi vill att våra tävlingar på KBF ska ske under säkra, trevliga former har vi naturligtvis en del regler att följa.

 

  • Alla ska vara med och bygga banan kvällen innan (vid hoppning), alla ska kontrollera om man fått en funktionärsuppgift under tävlingsdagen och sköta den, alla ska hjälpa till efter tävlingen och ta bort hinder eller dressyrstaket. Vill du hjälpa till att ta fram dressyrstaketet dagen innan får du gärna det.

 

  • Har du förhinder för något av ovanstående? Då MÅSTE du säga till någon i tävlingssektionen. Uteblir du utan att meddela eller missköter du din funktionärsuppgift kostar det 60 kronor. Vill du byta den funktionärsuppgift du fått måste du prata med någon i tävlingssektionen så vi ser att din ersättare passar för uppgiften.

 

  • Samtliga startande vid hoppning skall bära säkerhetsväst. Västen bär du hela tiden du sitter till häst. Den som inte har väst blir omedelbart utesluten. Har du ingen egen får du vid tävling låna en av KBF.

 

  • Du som kommer med häst eller ponny som inte står uppstallad på KBF ska visa vaccinationsintyg och för ponny mätintyg innan tävlingsstart.

 

  • Överårig ryttare på ponny rider utom tävlan som clear round och får vit rosett vid felfri ritt i fas ett i hoppning samt minst 58% i dressyr. Ponnyryttare har alltid förtur på lektionsponnyerna.

 

  • Sköt väl om din häst först och främst! Se till all utrustning och häng allt på plats, puts efter tävling är lika viktig som innan! Håll snyggt i stall, sadelkammare, skåpsbod och klubbrum.

 

  • I övrigt gäller tävlingsreglementet.

 

Har ni synpunkter och idéer på hur vi kan förändra och utveckla tävlingarna så tar vi tacksamt emot dessa.

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 


Postadress:
Kalmarbygdens FRK - Ridsport
Svensknabbevägen 9
39351 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0480-24612
Fax: 0480-24612
E-post: This is a mailto link

Se all info

hööks